Izvor: eKapija | Četvrtak, 13.08.2020.| 08:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

ASEAN posvećen jačanju odnosa sa Srbijom

Ilustracija (Foto: YouTube/screenshot)
Šefovi diplomatskih misija i predstavnici država članica Asocijacije zemalja jugoistočne Azije (ASEAN) u Srbiji istakli su, povodom obeležavanja 53. godišnjice osnivanja, da su posvećeni jačanju odnosa s Vladom i narodom Srbije.

- Cenimo i pozdravljamo interesovanje Srbije za uspostavljanje bliže saradnje sa ASEAN-om. S tim u vezi, želimo da još bolje iskoristimo potencijale ASEAN-a i Srbije za suštinsko unapređenje saradnje na ekonomskom i društveno-kulturnom planu. U tom smislu, postoji potreba da se prepoznaju i preduzmu kolektivne aktivnosti od zajedničkog interesa kao što su širenje kontakata među ljudima, poslovne saradnje i investicija, kao i kulturne saradnje na obostranu korist ASEAN-a i Srbije - ocenili su šefovi diplomatskih misija i predstavnici članica ASEAN-a u Srbiji.
Oni su naglasili da nastoje da nastave da promovišu napredak i interes ASEAN-a u Srbiji, s obzirom na to da ASEAN ima dugogodišnju centralnu ulogu u jačanju stabilnosti, prosperiteta i mira u regionu jugoistočne Azije.

- ASEAN nastavlja da bude ujedinjen i preduzima zajedničke i odlučne korake u cilju kontrole širenja COVID-19 pandemije kao i ublažavanja njenog štetnog uticaja na život naših ljudi, društva i ekonomija - navodi se u zajedničkom saopštenju, koje potpisuju ambasador Indonezije, Mohamad Čandra Vidja Juda, ambasador Mjanmarske Unije, Turain Tant Zin, ambasador Kambodže, Tan Vuta, otpravnik poslova Ambasade Malezije, Nik Adi Arman, počasni konzul Tajlanda, Zoran Đukanović i počasni konzul Filipina, Dragijana Radonjić Petrović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.