Izvor: Glas Srpske | Sreda, 12.08.2020.| 15:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

U putnu mrežu RS tokom 2020. planirana ulaganja od 164 mil KM - Obnavlja se 52 km saobraćajnica

(Foto: LIUSHENGFILM/shutterstock.com)
Za nove projekte u putnoj mreži kao i održavanje postojećih te sanaciju mostova i tunela u ovoj godini biće utrošeno skoro 164,5 mil KM.

U Putevima RS kazali su da je plan da iz vlastitih sredstava u nove investicione projekte u putnoj mreži izdvoje 51,47 mil KM, dok bi iz grant sredstava Vlade RS bilo obezbeđeno dodatnih 35,65 mil KM.

- Pored toga, u redovno održavanje magistralne i regionalne putne mreže RS biće uloženo 58,02 mil KM, a za sanaciju objekata, odnosno mostova, tunela i klizišta u okviru redovnog održavanja 3,36 mil KM - kazali su Putevima RS.

Dodali su da će u ovoj godini biti obnovljeno ukupno 52,31 kilometra puteva, a za te namene biće utrošeno još 15,92 mil KM.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća Putevi RS Nenad Nešić rekao je da su lani uradili više od 270 kilometara saobraćajnica, uključujući izgradnju novih puteva, asfaltiranje i rekonstrukciju, kao i šest novih kružnih tokova.

- Kao najznačajnije izdvojio bih to da je sve urađeno u predviđenim rokovima i tako da radovi imaju minimalan uticaj na svakodnevni život i kretanje građana. Posebno na čemu insistiram je kvalitet. Ne znam da li smo bolji od drugih naroda, ali znam da nismo gori, i ako se oni voze dobrim putevima, onda to zaslužujemo i mi - ocijenio je Nešić.

Naglasio je da im je cilj da kroz ulaganja i projekte obezbede radna mesta i da u vreme krize niko ne ostane bez posla.

- Pred celim svetom je ogroman izazov borbe za očuvanje radnih mesta, tako i pred nama. Stalno upozoravam na to - istakao je Nešić i dodao da pozitivan revizorski izveštaj, koje je ovo preduzeće dobilo prvi put nakon 11 godina, dokaz da se u Republici Srpskoj može raditi po slovu zakona, te da je to pravi put da se vrati poverenje građana u institucije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.