Izvor: eKapija | Sreda, 12.08.2020.| 15:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

Shandong Hi-Speed Group bi mogla da radi četvrti most u Novom Sadu

Novi Sad (Foto: Ivana Vuksa)
Potencijalna saradnja i ulaganja u infrastrukturne projekte u Novom Sadu bili su tema sastanka gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i predstavnika kineske kompanije Shandong.

- Veoma sam zadovolјan sastankom sa rukovodstvom kompanije Shandong Hi-Speed Group, sa kojom imamo kontinuitet u komunikaciji, jer ovo nije prvi put da se sastajemo. Sve više sazrevaju okolnosti koje omogućavaju da oni dođu u naš grad kao investitori. Tema sastanka je ovog puta bio projekat izgradnje obilaznice sa mostom oko Novog Sada, koji je proglašen projektom od nacionalnog značaja. Nama imponuje to što je velika državna kineska kompanija, koja radi neke od najvažnijih projekata u našoj državi, zainteresovana za ovu investiciju kojom će Novi Sad dobiti četvrti most. Oni imaju veoma optimistične prognoze i ja se nadam da će baš po njihovim vremenskim rokovima biti realizovan projekt izgradnje. Mi ćemo do kraja avgusta imati generalni projekat mosta, a naša Radna grupa gde su predstavnici Grada, Fakulteta tehničkih nauka i privatnih kompanija koje se bave saobraćajem i urbanizmom, dostaviće jedan vremenski okvir Shandong grupi da vide našu viziju tih datumskih odrednica, a zatim očekujemo u septembru ili oktobru i zvaničnu ponudu te kineske kompanije - rekao je Vučević, navedeno je na sajtu Grada.

Generalni direktor beogradskog ogranka Shandong-a Džang Điančao se zahvalio za poverenje i podršku gradonačelniku Novog Sada:

- U više navrata smo imali kontakte sa predstavnicima Grada Novog Sada o različitim projektima, a veoma sam srećan što sam danas imao priliku da razgovaram sa gradonačelnikom o novom mostu preko Dunava. Imali smo veoma konstruktivan i sadržajan sastanak. Mi kao predstavnici državne kineske kompanije ćemo u saradnji sa novosadskom gradskom upravom, posao u vezi tog projekta raditi odgovorno, brzo i kvalitetno, a ulaganjem zajedničkih napora i truda, uspećemo da Novi Sad učinimo još bolјim i lepšim.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.