Izvor: eKapija | Utorak, 11.08.2020.| 15:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počinje infrastrukturno opremanje stambenih blokova za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu

(Foto: Jaroslav Pap)
Nakon što su se stekli uslovi, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je u ponedeljak, 10. avgusta 2020. godine uvela u posao odabranog izvođača radova da pristupi radovima na izgradnji saobraćajnih površina i javnog osvetljenja za potrebe opremanja stambenih blokova 1 i 2 za pripadnike snaga bezbednosti.

Kao što je navedeno i ranije, na prostoru koji je bio deo kasarne Jugovićevo u izgradnji je 548 stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a Grad Novi Sad investira opremanje ovog lokaliteta, odnosno izgradnju komunalne infrastrukture, navedeno je u saopštenju.

Radovi se izvode u dve faze. Prva faza obuhvata radove na infrastrukturnom opremanju stambenih blokova 1 i 2, pri čemu će biti izgrađena vodovodna i kanalizaciona mreža, toplovod, saobraćajne površine (kolovoz, pešačke i biciklističke staze, parkinzi), javno osvetljenje, a zatim i ceo prostor hortikulturno urediti. Druga faza predviđa izgradnju saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u stambenim blokovima 3,4 i 5.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije realizuje izgradnju saobraćajnih površina i javnog osvetljenja stambenih blokova, čija ukupna vrednost ugovorenih radova iznosi 331.241.199,00 dinara.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.