NavMenu

Nastavljena izgradnja sportske hale u Inđiji

Izvor: Dnevnik Utorak, 02.03.2010. 08:25
Komentari
Podeli

Izgradnja sportske hale u Inđiji, koja je trebalo da bude završena za Univerzijadu, pa nije, zbog krize i nedostatka para, nastavljena je ovih dana, postavljanjem drvenih nosača i čelične konstrukcije krova. Za završetak ovog objekta nedostaje još oko 180 miliona dinara, ali, u Inđiji veruju da će posao na hali okončati u ovogodišnjoj građevinskoj sezoni.

Inđiji je obećana pomoć za realizaciju ove investicije teške oko 10 mil EUR. Naime, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu trebalo je da obezbedi 80 miliona dinara, a iz NIP-a trebalo je da stigne 200 miliona dinara. Ostatak do 10 mil EUR bi finansirala opština Inđija.U samom startu izostala je finansijska pomoć, pa hala nije mogla biti završena doUniverzijade, koja je održana prošle godine.

- Veliki deo posla urađen je sredstvima koja je obezbedila lokalna samouprava. Ponestalo nam je 180 miliona dinara, pa smo poslove prekinuli i evo, sada smo nastavili radove i nadamo se da će obećanja iz Pokrajine i Republike biti ispunjena, jer je reč o gradnji jedne od nasavremenijih sportskih objekata - kaže predsednik opštine Inđija Goran Ješić.

Majstori su na gradilištu, za Direkciju za izgradnju opštine Inđija građevinska sezona je već počela, i dalji poslovi će zavisiti od vremenskih prilika u narednim danima. Hala će biti završena ove godine, u njoj će biti 2.500 mesta za posetioce, imaće pored sportskog dela i medija centar, novinarsku ložu, hol sa kafeom, lokale za iznajmljivanje, kao i fiksne i teleskopske tribine i pet nivoa osvetljenja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.