NavMenu

Nemačke firme zainteresovane za ulaganje u Srbiju - održan sastanak privrednika u Privrednoj komori Hanovera

Izvor: eKapija Utorak, 02.03.2010. 08:15
Komentari
Podeli

Ministar trgovine i usluga u Vladi Republike Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je juče (1. mart 2010. godine) da su firme iz Nemačke izrazile interesovanje za investiranje u Srbiju, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Milosavljević je naveo da je u Privrednoj komori Hanovera održan sastanak predstavnika približno 50 kompanija iz Donje Saksonije, koja je među pet najrazvijenijih i najmoćnijih regija u Nemačkoj, i 20 firmi iz Srbije.

On je rekao da su predstavnici nemačkih kompanija tom prilikom pokazali interesovanje za ulaganje u industriju automobilskih delova u Srbiji, odnosno u sve one programe koji će pratiti "Fiat", ali i druge proizvođače automobila koji traže kvalitetnu, a jeftiniju proizvodnju.

Interesovanja ima i za sektor agrara, pre svega za kupovinu smrznutog i konzervisanog voća i povrća iz Srbije, objasnio je ministar i dodao da jedna kompanija koja se bavi proizvodnjom poljoprivrednih mašina razmatra mogućnost da premesti deo svog proizvodnog programa u našu zemlju.

Nemačka je, kako je podsetio, jedan od najvećih investitora sa više od milijardu i po evra direktnih ulaganja u prethodnih osam godina, pri čemu su velike firme iz te zemlje već prisutne u našoj zemlji, poput kompanije "Stada" u farmaceutskoj industriji, trgovine "Metro", preduzeća "Messer", "Siemens" i mnogih drugih.

Milosavljević je rekao da je u Hanoveru danas otvoren najveći evropski sajam informacionih tehnologija (CEBIT) na kojem učestvuje i sedam srpskih firmi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.