NavMenu

Nemačke firme očekuju da korona mere traju još 8,5 meseci

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 10.08.2020. 11:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rawpixel/shutterstock.com)Ilustracija
Nemačke kompanije očekuju da će mere ograničenja u javnom životu, uvedene zbog epidemije koronavirusa, biti nastavljene još osam i po meseci, pokazuje anketa instituta IFO sprovedena u julu.

Pružaoci usluga predviđaju da će ograničenja trajati još 8,9 meseci, trgovci očekuju nastavak restrikicja još 8,6 meseci, građevinci 8,2 meseca, a proizvođači 7,8 meseci, navodi IFO u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Najpesimističnije su procene kompanija iz sektora rekreacije, koje strahuju da bi period primene mera ograničenja mogao da bude još duži - čak 13 meseci.

Ispitanici iz sfere umetničkih delatnosti, kao i restorani i pružaoci usluga keteringa očekuju da će mere trajati još 11 meseci, a sektor obrazovanja i raznih kurseva u proseku predviđa 10 meseci.

Nemačka preduzeća koja se bave pružanjem usluga smeštaja prognoziraju da će ograničenja biti na snazi još oko 9,3 meseca, a sektor skladištenja tipuje 8,3 meseca. U delatnosti poštanskih i kurirskih usluge su znatno optimističniji, nadaju se normalizaciji javnog života u proseku za 6,6 meseci.

Proizvođači kože, kožne galanterije i obuće procenjuju da će mere trajati još 11,2 meseca, u industriji odeće predviđaju dodatnih 9,3 meseca, a proizvođači tekstila devet meseci.

U hemijskoj industriji su anketirani u proseku procenili da će ograničenja potrajati još 8,2 meseca, u mašinskoj 7,9 meseci, a proizvođači pića se nadaju kraćem periodu od 6,4 meseca. Trgovci na veliko očekuju da će mere biti na snazi još 8,4 meseca, a trgovci na malo 8,8 meseci.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.