NavMenu

U somborskoj industrijskoj zoni gradiće se pogon za proizvodnju panelnih veštačkih stena

Izvor: eKapija Nedelja, 09.08.2020. 19:34
Komentari
Podeli
(Foto: 7163893/Pixabay)
Somborska firma GRP centar, koja se bavi proizvodnjom ploča, listova, cevi i profila od plastike, širi svoje poslovanje izgradnjom nove hale za proizvodnju panelnih veštačkih stena.

Ova namera obznanjena je putem Urbanističkog projekta razrade lokacije za dogradnju proizvodnog pogona u somborskoj Industrijskoj zoni Jug, koji je oglasio Grad Sombor.

Kompanija u industrijskoj zoni već ima dve proizvodne hale u kojima se rade elementi od poliestera (cevi i šahtovi), a sada, kako je navedeno u projektnoj dokumentaciji, planira povećanje proizvodnih kapaciteta gradnju nove hale za proizvodnju panelnih veštačkih stena za planinare i vežbe u zatvorenom prostoru.

Stene će se raditi od panel ploča sa poliesterskom završnom obradom i ugradnjom čeličnih kotvi, na CNC mašinama i ručnom doradom.

Nova hala, koj će se graditi u jednoj fazi, biće prizemni objekat, na površini od 750 m2.

- U prizemlju hale je pored proizvodnog prostora projektovan i deo za radnike, kao i kotlarnica na čvrsto gorivo – navedeno je u projektu.

Nova hala dobiće i 11 parking mesta, u okviru kompleksa planirane su i nove interne saobraćajnice, a zelena površine na čitavoj parceli biće povećane za 535 m2.


Planirano je i ograđivanje prostora proizvodnog kompleksa, transparentnom ogradom.

Od instalacija u objektu su predviđene instalacije vodovoda i kanalizacije, mreža centralnog grejanja, elektroenergetske instalacije i telefon.

U dokumentaciji se navodi i da je pri projektovanju nove hale potrebno planirati mere energetske efikasnosti, koje, između ostalog, podrazumevaju i solarne panele za krov i fasade hale.

Urbanistički projekat, koji je izradila firma Urban planning iz Apatina, nalazi se na javnoj prezentaciji u zgradi Gradke uprave Sombora od 14. do 21. agvusta.

B. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

11.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Gojković: Muzej Nikole Tesle između Beograda na vodi i Sajma, radi se projektni zadatak

Ni u zgradi nekadašnje Glavne železničke stanice, ni u prostoru Termoelektrane "Snaga i svetlost", već na prostoru između Beograda na vodi i Beogradskog sajma. To će, po svemu sudeći, biti buduća stalna adresa Muzeja Nikole Tesle. To je najavila ministarka kulture Maja Gojković. - Najvažniji projekat koji je Ministarstvo kulture predložilo da uđe u "Srbija 2027" jeste Muzej Nikole Tesle jer zaslužuje bolji prostor u kome će moći

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.