Izvor: eKapija | Nedelja, 09.08.2020.| 19:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

U somborskoj industrijskoj zoni gradiće se pogon za proizvodnju panelnih veštačkih stena

Ilustracija (Foto: Youtube/screenshot)
Somborska firma GRP centar, koja se bavi proizvodnjom ploča, listova, cevi i profila od plastike, širi svoje poslovanje izgradnjom nove hale za proizvodnju panelnih veštačkih stena.

Ova namera obznanjena je putem Urbanističkog projekta razrade lokacije za dogradnju proizvodnog pogona u somborskoj Industrijskoj zoni Jug, koji je oglasio Grad Sombor.

Kompanija u industrijskoj zoni već ima dve proizvodne hale u kojima se rade elementi od poliestera (cevi i šahtovi), a sada, kako je navedeno u projektnoj dokumentaciji, planira povećanje proizvodnih kapaciteta gradnju nove hale za proizvodnju panelnih veštačkih stena za planinare i vežbe u zatvorenom prostoru.

Stene će se raditi od panel ploča sa poliesterskom završnom obradom i ugradnjom čeličnih kotvi, na CNC mašinama i ručnom doradom.

Nova hala, koj će se graditi u jednoj fazi, biće prizemni objekat, na površini od 750 m2.

- U prizemlju hale je pored proizvodnog prostora projektovan i deo za radnike, kao i kotlarnica na čvrsto gorivo – navedeno je u projektu.

Nova hala dobiće i 11 parking mesta, u okviru kompleksa planirane su i nove interne saobraćajnice, a zelena površine na čitavoj parceli biće povećane za 535 m2.

Planirano je i ograđivanje prostora proizvodnog kompleksa, transparentnom ogradom.

Od instalacija u objektu su predviđene instalacije vodovoda i kanalizacije, mreža centralnog grejanja, elektroenergetske instalacije i telefon.

U dokumentaciji se navodi i da je pri projektovanju nove hale potrebno planirati mere energetske efikasnosti, koje, između ostalog, podrazumevaju i solarne panele za krov i fasade hale.

Urbanistički projekat, koji je izradila firma Urban planning iz Apatina, nalazi se na javnoj prezentaciji u zgradi Gradke uprave Sombora od 14. do 21. agvusta.

B. P.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.