Izvor: Beta | Petak, 07.08.2020.| 15:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela rad prva srpska internet prodavnica na KiM, "Kupuj sa Kosmeta"

Ilustracija (Foto: Sashkin/shutterstock.com)
Humanitarna organizacija "Kosovsko Pomoravlje" i organizacija "Digitalna Srbija", pokrenule su prvu srpsku internet prodavnicu na Kosovu i Metohiji - "Kupuj sa Kosmeta", sa ciljem da predstave proizvode sa ovog područja domaćem i stranom internet tržištu, preneo je portal Kosovo Online.

Kroz objedinjenu ponudu zainteresovanim kupcima se nude različiti zanatski proizvodi, kao i povoljne usluge digitalnog poslovanja, a posetioci ovog sajta će moći da se upoznaju i sa privrednim potencijalom Kosova i Metohije. Direktor internet prodavnice Nikola Vasić, rekao je za Kosovo Onlajn da su pripreme za pokretanje ovog projekta trajale gotovo šest meseci.

- Naša želja je da, koristeći prednosti internet trgovine, poboljšamo ekonomski razvoj Kosova i Metohije, koji je jedan od glavnih uslova za ostanak Srba na ovom području - istakao je Vasić.

Prema njegovim rečima proizvodi su dostupni svim kupcima, kako na KiM i ostatku Srbije, tako i u inostranstvu, a kupljena roba se šalje brzom poštom.

Vasić je pozvao proizvođače sa Kosova i Metohije koji žele da prodaju svoje proizvode, da se jave ovoj organizaciji.

Priliku samoprivređivanja podržala je i finansijski pomogla Kancelarija za Kosovo i Metohiju u kojoj su za Kosovo Onlajn rekli da su uvek spremni "da podrže inovativne ideje i razne vrste startap projekata, koji bi za rezultat mogli imati ekonomsko jačanje srpskog naroda u južnoj srpskoj pokrajini".
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.