Izvor: eKapija | Ponedeljak, 01.03.2010.| 13:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vladimir Vojnovič specijalni gost Salona knjiga na Novosadskom sajmu 4. marta

(Foto: b)

Ljubitelji pisane reči, ove godine na Salonu knjiga imaće priliku da se sretnu sa jednim od najznačajnijih pisaca današnjice - ruskim književnikom Vladimirom Vojnovičem, u okviru programa "Portret Vladimira Vojnoviča", koji će biti održan u četvrtak 4. marta od 17 časova u hali "Master" Novosadskog sajma.

Na novosadskom Salonu knjiga, od 4. do 9. marta, učestvovaće više od 150 izdavača koji će promovisati više hiljada novih naslova. U okviru književne manifestacije "Dani Laze Kostića" biće organizovano desetak programa na kojima će brojni posetioci, ljubitelji i znalci književnosti, imati priliku da vide i pričaju sa laureatima najznačajnijih literarnih nagrada kod nas, kakve su "Ninova nagrada", nagrada "Meša Selimović", "Zmajeva nagrada", nagrada "Stevan Sremac", "Vitalova", kao i da čuju reč kritike o novim izdanjima.

Poseban pečat ovogodišnjem Salonu knjiga daće prvi "Evropski facebook pesnički festival" na kom će nastupiti direktno ili putem striminga oko 250 pesnika iz Srbije, BiH, Crne Gore, Danske, Italije, Holandije, Hrvatske, Engleske, Francuske, Grčke, Kanade, Novog Zelanda, Mađarske, Makedonije, Rumunije i Švajcarske.

Većina izlagača najavljuje i posebne akcije kao što su gostovanja poznatih pisaca i sajamski popust na kupovinu knjiga koji će biti od 10 do 50% tokom trajanja Salona.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.