Izvor: eKapija | Četvrtak, 06.08.2020.| 16:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

U izgradnju puta od Plava do Dečana biće uloženo više od 15 mil EUR - U planu i projekat rekultivacije Plavskog jezera

Novootvoreni trg u Plavu (Foto: Gov.me)
Predsednik Vlade Duško Marković otvorio je danas u Plavu obnovljeni gradski trg, obišao više gradilišta infrastrukturnih objekata i najavio za naredni period početak gradnje puta od Plava ka Dečanima vrednog između 15 i 20 mil EUR, saopšteno je iz Vladine službe za odnose sa javnošću.

- Zaključeno je preko 8 mil EUR ugovora za razvoj Plava i njegove infrastrukture. Do sada je potrošeno 5,2 miliona. Završena je i puštena u rad Prnjavorska ulica, Ribarska ulica, završena je prva deonica puta Plav - Vojno selo, od jedan kilometar, izvršen je proboj puta u dužini od preko tri kilometra sa plavske strane i pripremljeno za asfaltiranje u narednih 10-15 dana. Dakle, intenzivna aktivnost ovde u Plavu na razvoju komunalne infrastrukture i unapređenju uslova života u samom Plavu - kazao je premijer.

Predsednik Vlade je najavio dva kapitalna projekta od velike važnosti kako za ovaj kraj, tako i za cijelu Crnu Goru.

- U naredne četiri godine želimo da realizujemo dva krupna, važna projekta koji su ključni za Plav i za celu Crnu Goru i njenu ekonomiju - najavio je Marković.

Prvi je, kako je rekao, izgradnja puta Plav - Dečani, na kojem rade zajedno sa vlastima u Prištini.

- Mi smo u završnoj fazi izrade glavnog projekta - rekao je Marković i dodao da je vrednost te investicije više od 15 mil EUR, tačnije između 15 i 20 mil EUR.

Kako je rekao Marković, očekuje se da će radovi na ovom projektu da počnu naredne godine. Plan je i da se sa vlastima u Prištini dogovori i zajedničko finansiranje tunela, najvrednije investicije na ovom putu.

- Još jedan važan projekat je rekultivacija Plavskog jezera. Želimo da u idućoj godini stvorimo uslove za zaštitu Plavskog jezera i njegovu punu valorozaciju - najavio je predsednik Vlade.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.