Izvor: Tanjug | Četvrtak, 06.08.2020.| 15:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vinci: Nova pista na aerodromu Nikola Tesla za dve godine, treći sprat za putnike u dolasku

(Foto: saiko3p/shutterstock)
Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu za dve godine dobija novu pistu od 3,5 kilometara, najavio je za Tanjug direktor te kompanije za tehniku Nikola Brus.

Radovi na novoj, umetnutoj pisti su u toku, uprkos situaciji sa koronom, a u toku su i drugi radovi na modernizaciji i proširenju kapaciteta aerodroma.

Brus najavljuje da će kompanija Vinci airports, koncesionar beogradskog aerodroma, investirati više od 730 mil EUR u unapređivanje kvaliteta usluge aerodroma, u skladu sa najvišim međunarodnim standardima, a najveći deo radova biće, kako navodi, završen u naredne tri godine.

To, između ostalog, uključuje i proširenje terminala, novu, umetnutu pistu i dodatne rulne staze, dodatne pozicije za parkiranje aviona, novu platformu za odleđivanje i sprečavanje aviona od zaleđivanja, dodatna parking mesta za automobile, kao i nove pristupne puteve.

Aerodrom će dobiti umetnutu pistu, koja će biti za oko 100 metara duža i nalaziće se između postojeće piste i rulnih staza.

- Početkom godine počeli smo pripremne radove (iskop zemlje) i umetnuta staza biće završena u naredne dve godine. Nova staza imaće isti kapacitet operacija poletanja i sletanja, kao i postojeća, a njena glavna svrha je da posluži kao glavna pista tokom dubinske rekonstrukcije postojeće, bez uticaja na poletanje i sletanje - kaže Brus.

Nova pista će se koristiti kao paralelna rulna staza i kao alternativna poletno sletna staza u slučaju nekog događaja na glavnoj pisti, kaže Brus i dodaje da će to povećati operativne kapacitete aerodroma. Inače, postojeća glavna pista od izgradnje nije nikad kompletno renovirana.

Brus navodi da je kompanija Belgrade Airport početkom godine započela radove na modernizaciji i proširenju aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, da su radovi na mnogim pozicijama u toku i da se odvijaju po planu.

Glavni radovi su vredni skoro pet milijardi dinara i biće završeni do kraja 2022. godine, naveo je Brus.

Objašnjava da je proširenje fingerskog hodnika C deo prve faze projekta proširenja i rekonstrukcije putničkog terminala. Radovi su započeti 4. marta, a završetak se očekuje u septembru ili oktobru 2021.

- Prva faza radova na terminalu podrazumeva dogradnju i rekonstrukciju terminala površine oko 27.000 m2. U okviru ove faze će biti proširen fingerski hodnik C, koji će imati dodatnih osam izlaza za ukrcavanje u avion opremljenih aviomostovima, četiri izlaza za ukrcavanje putnika u udaljene parkirane avione, dodatni krovni koridor za dolazeće putnike i konfiguraciju otvorenog prostora čekaonica za ukrcavanje i zona za kretanje odlazećih putnika - kaže Brus.

Ističe da će fingerski hodnik C biti proširen za skoro 200% u narednim mesecima.

- Jedna od najvidljivijih promena za putnike je da ćemo razdvojiti putnike u odlasku i dolasku, tako što ćemo napraviti dodatni, odnosno treći sprat i na novim objektima koje sada pravimo, ali i na postojećoj zgradi A i C čitavom dužinom. To će olakšati sve procese na aerodromu i mnogo će značiti putnicima - istakao je Brus.

Takođe, biće proširen i centralni deo terminala, koji će biti uvećan tri puta i imaće i komercijalnu zonu i potuno novi ček-in sa 100 šatlera.

Kaže da su novi objekti koji se grade u skladu sa glavnim ciljevima aerodroma Vinci Airports grupe, a to je unapređenje zaštite životne sredine i smanjenje emisije štetnih gasova. Zbog toga će se graditi, dodaje, postrojenja za preradu otpadnih voda i čvrstog otpada, kao i solarna elektrana koja će snabdevati strujom deo aerodromskog kompleksa.

Izgradiće se novo postrojenje za proizvodnju i distribuciju toplotne i električne energije, čime će se sa teških goriva preći na ekološki efikasnije izvore energije i smanjiti emisija štetnih gasova.

Planirana je izgradnja solarnog postrojenja za struju koja počinje krajem ovog ili početkom narednog meseca, i trajaće 18 meseci.

Navodi da će aerodrom imati i novo postrojenje za grejanje, koje će biti spremno za upotrebu već početkom 2022. i koristiće gas umesto lož ulja.

Po pitanju broja putnika, kaže da je njihova procena pre pandemije koronavirusa bila da dostignu 15 miliona putnika do kraja koncesionog perioda od 25 godina odnosno do 2043. godine.

- Prošle godine smo imali 6,2 miliona putnika. Početak godine je bio veoma dobar iznad svih očekivanja, ali zbog ukidanja letova u Srbiji i u drugim zemljama do kraja juna smo opslužili za oko 60% manje putnika nego u prvoj polovini prošle godine. Teško je predvideti razvoj situacije u aviosaobraćaju, jer ne zavisi sve samo od jedne države.

Brus se, ipak, nada da će već sledeća letnja sezona po rezultatima biti bliža rezultatima iz 2019.

Gradi se i oprema nova čekaonica sa ukupno 130 mesta u prizemlju Terminala A. Čekaonica će imati dva direktna izlaza na platformu i koristiće se za letove avionima na udaljenim parking pozicijama. Očekuje se da ovi radovi budu gotovi ove godine.

Beogradski aerodrom je u procesu izgradnje dodatnog parkinga istočno od robnog terminala i novi i savremeni parking biće izgrađen na površini od 36.400 metarak kvadratnih u cilju proširenja kapaciteta za parkiranje i pripreme za budući porast saobraćaja.

Novi parking će imati više od 1.500 parking mesta i to 809 za putnike 109 za taksi vozila, 330 za zaposlene i 265 za rent-a-kar. Predviđeno je da radovi na dodatnom parkingu budu završeni do kraja 2020. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.