NavMenu

Završena žetva pšenice u topličkom kraju - Prinosi 20% veći nego lane

Izvor: Beta Četvrtak, 06.08.2020. 11:29
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Žetva pšenice završena je u Topličkom okrugu, upravo pred kišni talas koji je pre dva dana zahvatio ovaj kraj, i to sa odličnim rezultatom, sa 20% većim prinosima nego lane.

- Žetveni radovi na teritoriji Toplice obavljeni su na površini od skoro 9.000 hektara, a prosečan rod pšenice, kao i ječma je oko 6.000 kilograma po hektaru - rekao je savetodavac za ratarstvo u Poljoprivredno stručnoj i savetodavnoj službi Prokuplja Radovan Bjelica za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima na pojedinim parcelama, gde je setva obavljena u optimalnom roku i primenjene sve agrotehničke i zaštitne mere, prinosi premašili šest tona.


Kako je naglasio, pored kvantiteta ove godine nije izostao ni kvalitet, pa je hlebno zrno i ječam izuzetnog kvaliteta.

Poljoprivredni stručnjaci preporučuju ratarima da u najkraćem mogućem roku sada obave zaoravanje strništa na svojim njivama kako bi zemljište zadržalo vlagu za jesenju setvu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.