NavMenu

Objavljen oglas za prodaju Sava centra - Početna cena 27,42 mil EUR, definisane obaveze budućeg vlasnika

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.08.2020. 08:25
Komentari
Podeli
(Foto: M.Kambić/eKapija)
Grad Beograd objavio je oglas za prodaju Sava centra, a početna cena nepokretnosti iznosi 27.420.000 EUR.

Nepokretnost se, kako piše u oglasu otuđuje u viđenom stanju bez prava kupaca na naknadnu reklamaciju.

Konačna kupoprodajna cena nepokretnosti biće utvrđena nakon sprovedenog postupka prikupljanja pismenih ponuda. Kupoprodajna cena nepokretnosti utvrđena u visini najpovoljnije ponude, uplatiće se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.


Obaveze kupca

Kupac se obavezuje da u roku od pet godina od dana isplate celokupnog iznosa kupoprodajne cene, izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji čija ukupna vrednost ne može biti niža od 50 mil EUR i da po završetku rekonstrukcije dostavi izveštaj, što će se definisati ugovorom.

Kupac će se obavezati da neće promeniti namenu tj. da će objekat ostati u funkciji kongresnog turizma, imajući u vidu da Centar Sava uživa status prethodne zaštite.

Prilikom zaključenja ugovora sa kupcem će se ugovoriti kazna u novčanom iznosu od 20% postignute kupoprodajne cene, za slučaj da budući kupac ne ispuni u celosti ili delimično preuzete obaveze, kao i da se na ime obezbeđenja za eventualno plaćanje ugovorne kazne dostavi prvoklasna bankarska garancija.

Umetničko-istorijska dela, kao nepokretna i pokretna kulturna dobra u objektu, nisu predmet prodaje.

Pravo učešća u postupku javnog nadmetanja imaju sva fizička i pravna lica koja do 21. avgusta 2020. godine do 10 sati, dostave potpune ponude za učestvovanje i uplate depozit u iznosu od 2.742.000 EUR u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Javno otvaranje ponuda će se održati istog u 12 sati u Maloj sali na 20. spratu poslovne zgrade Gradske uprave grada Beograda, a više o oglasu pogledajte OVDE.


Raniji pokušaji prodaje

Podsetimo, prodaja Sava centra najavljena je u novembru prošle godine.

Grad je u potragu za ortakom prvi put krenuo 2016. godine, kada je raspisan javni poziv za osnivanje zajedničkog privrednog društva.

Novi javni poziv objavljen je krajem 2017. i od ortaka se očekivalo da renovira kongresnu i opštu infrastrukturu centra.

Grad i Delta su sredinom 2018. godine započeli direktne pregovore koji su bili nesupešni i ubrzo je stigla vest da će se za Sava centar tražiti koncesionar.

Delta holding je i dalje zainteresovan za kupovinu Sava centra, potvrđeno je eKapiji u toj kompaniji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Energija, Finansije

Struja za privredu Srbije od 1. maja jeftinija 25%?

Električna energija za komercijalno snabdevanje u Srbiji, odnosno za privredu, trebalo bi da pojeftini od 1. maja za oko 25% jer su pale cene tog energenta na tržištu, rekao je stručnjak za energetiku Željko Marković. On je za Betu rekao da je Elektroprivreda Srbije (EPS) cenu električne energije za privredu ugovarala zavisno od cena na tržištu i da je taj način izmenjen zbog energetske krize, kada su višestruko skočile. - Cene za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.