NavMenu

Dobit RB "Kolubara" u 2009. veća od 200 miliona dinara

Izvor: Beta Subota, 27.02.2010. 11:18
Komentari
Podeli

Dobit Rudarskog basena (RB) "Kolubara" u 2009. godini veća je od 200 miliona dinara, objavila je ta kompanija.

- Prema zaključku nezavisnog revizora "Elektroprivrede Srbije" (EPS), a na osnovu finansijskih izvestaja i završnog računa, "Kolubara" je ostarila dobit od oko 219 miliona dinara - rekao je ovlašćeni predstavnik EPS u Skupštini RB "Kolubara" Slobodan Mitrović.

Prema rečima generalnog direktora Nebojše Ćerana, pozitivno poslovanje "Kolubare" i dobit su rezultat smanjenja troškova i ostvarivanja plana proizvodnje.

U 2009. u "Kolubari" je iskopano 29,2 miliona tona lignita od kojeg je u termoelektranama TENT u Obrenovcu, TEK u Velikim Crljenima i Morava u Svilajncu proizvedeno oko 52% struje u Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.