NavMenu

Delta holding i dalje zainteresovan za kupovinu Sava centra

Izvor: eKapija Sreda, 05.08.2020. 15:38
Komentari
Podeli
(Foto: M.Kambić/eKapija)
Delta holding je i dalje zainteresovan za kupovinu Sava centra, potvrđeno je eKapiji u toj kompaniji. Kako navode, čekaju sve potrebne informacije i detalje tendera.

Iako tender još nije raspisan, zamenik gradonačelnika Goran Vesić nedavno je najavio da će početna cena za Sava centar biti 27,4 mil EUR i da će novi vlasnik morati da se obaveže da u obnovu, u roku od pet godina, uloži barem 50 mil EUR.

Namenu Sava centra budući vlasnik neće moći da menja pošto je ovo zdanje u proceduri za utvrđivanje za kulturno dobro.

Podsetimo prodaja Sava centra najavljena je u novembru prošle godine.

Grad je u potragu za ortakom prvi put krenuo 2016. godine kada je raspisan javni poziv za osnivanje zajedničkog privrednog društva.

Novi javni poziv objavljen je krajem 2017. i od ortaka se očekivalo da renovira kongresnu i opštu infrastrukturu centra.

Grad i Delta su sredinom 2018. godine započeli direktne pregovore koji su bili nesupešni i ubrzo je stigla vest da će se za Sava centar tražiti koncesionar.

I. Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.