Izvor: pannonrtv.com | Sreda, 05.08.2020.| 08:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Gradi se centralni prečistač otpadnih voda u Malom Iđošu

Ilustracija
Intenzivno se odvijaju radovi na prečistaču otpadnih voda u opštini Mali Iđoš. Izgradnja glavnog voda za mrežu prečistača otpočela je u junu u Feketiću, a od prošle nedelje i u Malom Iđošu. Vrednost investicije je preko 700 miliona dinara.

U opštini Mali Iđoš radovi na izgradnji prečistača otpadnih voda odvijaju se prema planu. I u naselju Feketić radovi se odvijaju bez stajanja. U Malom Iđošu su ovih dana započeli izgradnju glavnog voda, a za zavreštak radova imaju rok od 600 dana.

Punom parom rade mašine u Širokoj ulici u Malom Iđošu gde se gradi 11 kilometara glavnog voda. Cevi koji odvode otpadne vode na tri mesta prepresecaju rečicu Krivaju.

- Odvijaju se radovi na izgradnji prečistača u Feketiću. Sada je, od prošlog petka, započela izgradnja maloiđoške deonice glavnog voda. Radovi na izgradnji glavnog voda započeli su još u junu u Feketiću, a prvi put rade na deonici u Malom Iđošu - rekao je Ištvan Šandor, član Opštinskog veća, Mali Iđoš.

Osim izgradnje glavnog voda, na šest mesta biće izgrađene pumpne stanice, a na 320 mesta su predviđene priključne tačke. Svi će se sinhronizovano priključiti glavnom vodu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.