NavMenu

Crna Gora otvara granice za građane Rusije i Azerbejdžana - Srbija "na proveri"

Izvor: eKapija Sreda, 05.08.2020. 08:51
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Сергей Петров)
Crna Gora otvara granice za građane Rusije i Azerbejdžana, saopšteno je posle sj<dnice Nacionalnog koordinacionog veća za zarazne bolesti.

- Na sednici Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT) ažurirana je lista država čiji rezidenti mogu ući u Crnu Goru, tako što će građanima Rusije i Azerbejdžana biti dozvoljen ulazak u zemlju bez dodatnih uslova - navodi se u saopštenju.

Operativni štab za turističku privredu predložio je NKT-u, između ostalog, da Ruska Federacija i Republika Azerbejdžan budu dodate na "zelenu listu" država čiji rezidenti mogu da ulaze u Crnu Goru bez ostalih uslova, kao i da NKT razmotri dalju liberalizaciju ulaska u Crnu Goru rezidenata država Zapadnog Balkana.

- Sagledavajući epidemiološku situaciju u državama našeg okruženja, i naročito pouzdanost i relevantnost dostupnih podataka, kao i potrebe naše turističke privrede i nacionalne interese Crne Gore, Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti je ocenilo da nema smetnji za liberalizaciju ulaska ruskih i azerbejdžanskih državljana, dok je odluka o građanima država okruženja prolongirana dok IJZ ne dostavi procenu epidemiološkog rizika po Crnu Goru, i to za svaku državu pojedinačno - piše u Vladinom saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.