NavMenu

Od oficirki do modne obuće - Radionica iz Topole konkuriše za žig "čuvarkuća"

Izvor: Novosti Utorak, 04.08.2020. 14:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nejron Photo/shutterstock.com)Ilustracija
Kroz tri generacije u ovom poslu, članovi porodice Ristić, koja decenijama proizvodi obuću od najkvalitetnijih materijala, neprekidno proširujući i modernizujući asortiman, pokazuju kako su vredan rad i porodična sloga recept za uspeh.

- Dug opstanak na tržištu oblikovan je različitim izazovima, a najveći nam je veoma zdrava konkurencija koja nas motiviše da uvek budemo korak ispred, iako je to ponekad teško - kaže Aleksandar Ristić, direktor i predstavnik treće generacije kompanije Rish shoes.

Prema njegovim rečima, davne 1952. godine Mladen Ristić osnovao je obućarsku radnju u Topoli. To je prevashodno bila zanatska radionica za popravku obuće, ali se s vremenom razvila ideja o ručnoj izradi obuće. Ubrzo je postala radionica za izradu kvalitetnih cipela, a najpopularniji model u to vreme bila je "oficirka".

Radionica je bila poznata u čitavoj Šumadiji, ali se dobar glas pročuo i po čitavoj Srbiji, pa su iz raznih krajeva dolazili po preporuci kod starog zanatlije.

U međuvremenu, Mladenov sin Zoran, nastavio je očevim koracima, a u posao je uključio i suprugu Gordanu. Mlađa, treća generacija, Nataša i Aleksandra, stvorili su veliki obrt u porodičnoj proizvodnji i tako je nastao brend modne obuće RISH, koji se obraća mlađoj, urbanoj populaciji.

Prvi put kao brend, pojavljuje se 2014. na beogradskom tržištu u velikom multibrend lancu, a godinu dana kasnije, i u svojoj prvoj samostalnoj radnji. Uskoro se timu priključio i najmlađi član Aleksandar.

Akciju "Stvarano u Srbiji" i žig "čuvarkuća" smatraju snažnim adutom za domaće proizvode, koji će dobiti šansu da se vrhunskim kvalitetom istaknu u odnosu na druge.

- Veoma smo se obradovali kada smo saznali da se takva kampanja vodi u našoj državi. Treba dati prednost proizvodima nastalim u Srbiji. Bez dugog premišljanja odlučili smo da se prijavimo za ovu akciju - kaže Aleksandar Ristić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.