Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 03.08.2020.| 17:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Google investira 450 mil USD u firmu za kućne sigurnosne sisteme

Ilustracija (Foto: Rasulov/shutterstock.com)
Kompanija Google će kupiti za 450 mil USD 6,6% vlasničkog udela u američkom preduzeću ADT koje se bavi kućnim sigurnosnim sistemima, javlja Rojters.

Ovaj sporazum će, dodaje se, omogućiti gigntu da uz pomoć ADT-ovih tehnoloških stručnjaka unapredi svoje Nest kućne bezbednosne uređaje.

Nakon objave ove vesti, vrednost akcija ADT-a se gotovo udvostručila na 17 USD na trgovanju pre današnjeg zvaničnog otvaranja NJjujorške berze, što je ujedno i prvi put da je premašila nivo od 14 USD na kom je bila prilikom berzanskog debija (IPO) kompanije 2018. godine.

Dve kompanije će raditi na integrisanju Google Nest "smart home" uređaja, kao što su kamere i mini displeji, u ADT-ove instalacije, servise i mreže za profesionalni nadzor.

ADT će početi ove godine da povezuje popularne uređaje kao što su Google Home Mini, Nest Termostat i Nest WiFi sa svojim kontrolnim centrom, a od 2021. će krenuti i sa povezivanjem drugih Guglovih gedžeta, rekao je za Rojters generalni direktor ADT-a DŽim DeVres.

Google će kupiti 54,7 miliona novoemitovanih akcija ADT-a za 8,22 USD po akciji B klase, koja ne nosi pravo glasa, saopštila je u podnesku na Volstritu kompanija sa sedištem u Boka Ratonu, Florida. Iza ADT-a stoji privatni investicioni fond Apolo Global Menadžment koji poseduje 83,5% ove kompanije, pokazuju podaci Refinitiva.

Google i ADT će izdvojiti ponaosob još po 150 mil USD za zajednički marketing, razvoj proizvoda, tehnologije i obuku zaposlenih, saopšteno je iz ADT-a.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.