Izvor: eKapija | Ponedeljak, 03.08.2020.| 15:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kandidovana okvirna lista projekata za IPA 2021-2022 - Najviše za povezivanje regiona, životnu sredinu, zdravstvo...

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)
Ministarka za evropske integracije i nacionalna IPA koordinatorka Jadranka Joksimović uputila je Delegaciji Evropske unije inicijalni paket predloga projekata kandidovanih za finansiranje u okviru prve dve programske godine 2021. i 2022. iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć EU - IPA III.

Kako se navodi na sajtu Vlade, Joksimović je precizirala da je upućena okvirna lista projekata oko koje će se voditi konsultacije sa predstavnicima Delegacije EU i Evropske komisije.

Prema njenim rečima, posebna pažnja ukazana je projektima usmerenim na povezivanje regiona, životnu sredinu, zdravstvo, obrazovanje i digitalizaciju, koji treba da doprinesu obezbeđivanju kvalitetnijeg životnog okruženja.

Ona je rekla da ovi predlozi predstavljaju polaznu osnovu u procesu utvrđivanja prioriteta za podršku u pregovaračkom procesu i reformi u ključnim oblastima, poput vladavine prava i javne uprave.

Takođe, kako je dodala, predlozi sadrže iskustva i rezultate prikupljene tokom sprovođenja aktuelnog instrumenta IPA II, kao i nove izazove sa kojima se suočavaju sve zemlje sveta poput epidemije koronavirusa.

Prema njenim rečima, uzimajući u obzir najavljene promene u načinu raspodele sredstava EU, koje više neće biti samo kroz nacionalne alokacije, već kompetitivnost projekata, posebna pažnja posvećena je odabiru predloga projekata koji poseduju odgovarajuću relevantnost i spremnost za realizaciju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.