Izvor: B92 | Ponedeljak, 03.08.2020.| 13:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Mađarska izlazi na more - Adriaport kupio zemlju kod Kopra i gradi lučki terminal

(Foto: nattanan726/shutterstock.com)
Mađarska kompanija stekla je 32 hektara zemlje i koncesiju za upravljanje 300 metara obale u blizini Žavlja, samo sedam kilometara udaljenog od Luke Koper.

Mađarska kompanija Adriaport kupila je tršćanska preduzeća Aquila i Seastock, a sa njima i 32 hektara zemljišta uz more, na kom Mađari planiraju da izgrade novi lučki terminal.

Zanimljivo je da mađarska kompanija nosi isto ime kao i projekat kojim je Čehoslovačka još 1967. planirala da sagradi prugu do Jadranskog mora, kao i ostrvo u ovom moru.

Zemljište na kojem će nići novi terminal nalazi se u industrijskog zoni Žavlje u opštini Milje kod Trsta. Reč je o terenu na kom se još nalaze rafinerijska postrojenja i naftni rezervoari, a Mađari će samo za saniranje tog područja morati da izdvoje oko 100 mil EUR, dok u ovom trenutku još nije jasno koliko će ih koštati gradnja celog terminala.

Mađari su ovom transakcijom dobili 300 metara dugu obalu i državnu koncesiju za upravljanje na 60 godina.

Planirana izgradnja višenamenskog logističkog terminala u blizini Žavlja ugrožava konkurentski položaj luke Koper, udaljene samo sedam kilometara, piše ljubljanski Dnevnik.

Podsećanja radi, Mađari su se okrenuli Trstu nakon što je Orban pre dve godine, u vreme vlade Marjana Šareca koja nije bila naklonjena Orbanovom režimu kao aktuelna slovenačka vlada Janeza Janše, morao da odustane od učestvovanja u najvećem slovenačkom infrastrukturnom projektu gradnje drugog koloseka između Kopra i Divače, koji bi trebalo da poveća konkurentnost koparske luke, prenosi SEEbiz.

Očigledno ćemo na delu imati tri kombinacije koje će srednju Evropu povezati sa jadranskim lukama. Jedna je pomenuta pruga Divača-Koper koja vodi u Luku Koper, drugi je najavljena mađarska kombinacija sa Trstom, a treći je nizinska pruga od Zagreba prema Rijeci koju u svojim planovima imaju kineski investitori.

Nažalost, ova poslednja varijanta daleko je najsporija u realizaciji pa je Rijeka zapravo najugroženia mađarskim strateškim potezima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.