Izvor: eKapija | Nedelja, 02.08.2020.| 08:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Od ponedeljka novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja u Beogradu

Ilustracija
Od ponedeljka, 3. avgusta, JKP Parking servis uvodi novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja – eParking, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

Vozačima koji nisu platili parkiranje u zoniranom području ili su prekoračili vreme dozvoljenog parkiranja, kontrolori više neće ostavljati dnevne parking karte na šoferšajbnama automobila, već će izdavati elektronske dnevne parking karte (eDPK).

Novine u kontroli i naplati parkiranja uvode se prema Odluci o izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima. Cilj prelaska na novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja jeste modernizacija rada Parking servisa u skladu sa tendencijom Gradske uprave da se digitalizuju usluge komunalnih preduzeća i celokupnog poslovanja u okviru eUprave i promocije Beograda kao "pametnog grada" (smart city), a u skladu sa ekološkim principima.

- O izdatim eDPK vozači će istog trenutka moći da se informišu na sajtu Preduzeća www.parking-servis.co.rs, gde mogu da izmire obaveze direktnim onlajn plaćanjem. Kao i do sada, ukoliko dugovanje izmire u roku od osam dana, ostvaruju pravo na popust u iznosu od 50%. Obaveštenje o izdatoj eDPK, vlasnici vozila će dobijati i na kućnu adresu, takođe sa popustom, ali Parking servis apeluje na građane da koriste ovaj vid beskontaktnog plaćanja - prenosi Beinfo.

Kao i do sada, vozači će moći da plate parkiranje slanjem SMS poruke, ali i kupovinom e-karte na kioscima ili putem nove aplikacije Parking servisa, koja će od sledeće nedelje biti dostupna za preuzimanje.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.