Izvor: eKapija | Subota, 01.08.2020.| 10:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Privredna komora Vojvodine i Institut za medijaciju dogovorili zajednički rad u rešavanju sporova

Ilustracija (Foto: Edhar/shutterstock.com)
U Privrednoj komori Vojvodine u petak, 31. jula, potisan je sporazum o saradnji između predstavnika Privredne komore Vojvodine i Instituta za medijaciju, pregovaranje i javne politike.

Potpisnici sporazuma predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i posrednik u rešavanju sporova Milan Krilović saglasni su da se uspostavlja osnov za saradnju, kroz zajedničko delovanje i promociju posredovanja u rešavanju sporova.

- Dogovoreno je da će predstavnici Instituta za medijaciju organizovati zajedno sa Privrednom komorom Vojvodine jednodnevno predavanje kako bi se privrednicima predstavio značaj medijacije. Dogovoreno je i osnivanje Regionalnog centra za posredovanje u rešavanju sporova u privredi, koji će se pored rešavanja sporova između domaćih privrednih subjekata, odnositi i na rešavanje međunarodnih privrednih sporova - navodi se na sajtu komore.

Kako navode iz PKS Vojvodine u Srbiji postoji zakonski okvir za medijaciju a praksa evropskih zemalja govori o tome da se medijacija pokazala kao mnogo brža, i jeftinija od parničnih postupaka između privrednih subjekata.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.