NavMenu

Promocija Srbije na kineskim turističkim platformama

Izvor: Tanjug Petak, 31.07.2020. 14:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anton Violin/shutterstock.com)Ilustracija
Nekoliko kineskih tehnoloških firmi je tokom pandemije virusa korona počelo da organizuje digitalne obilaske evropskih destinacija, među kojima je i Srbija, a najveća među njima je Alibabina turistička platforma Fligi.

U Turističkoj organizaciji Srbije (TOS) kažu za Tanjug da nastoje da iskoriste razne, interesantne i savremene načine za promociju naše zemlje, da je Fligi samo jedna od platformi na kojima se TOS promovisao, te da se nastoji da se nađu načini za besplatnu, ali efektivnu promociju.

Navode da je pre nekoliko dana urađen i lajv strim za platformu Mafengwo koja je veoma popularna, tako da je više od 100.000 ljudi uživo pratilo šetnje po Beogradu.

TOS je, kažu, tokom trajanja vanrednog stanja, usled nemogućnosti putovanja i promocije Srbije kroz predstavljanje na sajmovima, dovođenje turoperatera, novinara i influensera, organizovao snimanje lajv strimova uglavnom iz Beograda, ali kroz koje je bila promovisana cela zemlja i mogućnost da se ceo odmor provede u Srbiji.

- Imali smo mogućnost da se promovišemo na mnogim platformama u Kini, zbog velike popularnosti koju je Srbija doživela u jednom trenutku. Mi smo se potrudili da taj trenutak iskoristimo i da turističku ponudu Srbije na ovaj način približimo kineskim turistima - navode u TOS-u.

TOS je dodelio i brojne nagrade najrevnosnijim pratiocima, koji su putem poruka najavili da će doći čim im budu omogućena putovanja u Evropu i da će Srbija biti jedna od prvih destinacija koje će posetiti.

Srbija je, napominju, jedna od retkih zemlja koja je kroz čitavo vreme epidemije kovid-19 u Evropi intenzivno radila promociju u Kini, te se nadaju povratku kineskih turista u našu zemlju, ali i značajnom povećanju broja turista iz Kine.

Nakon stabilizacije stuacije sa kovid-19, promocija destinacije će biće sa još više izazova i biće još veća utakmica za svakog turistu i ne samo iz Kine.

Podsećaju da je TOS krajem prošle godine obezbedio veliki projekat koji finansira Evropska turistička komisija, i uz pomoć tih sredstava sada se radi pojačana onlajn kampanja kako u Kini tako i u SAD.

- Što se Kine tiče, danas smo zahvaljujući tim sredstvima prisutni na svim najvažnijim platformama u Kini - poručuju iz TOS-a.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.