NavMenu

Smederevo dobija jedinstven stadion u regionu - Kraljica sportova između zidina Tvrđave

Izvor: eKapija Petak, 31.07.2020. 10:41
Komentari
Podeli
(Foto: Luka Parezanović)
Izgradnja atletskog stadiona u Smeredevu trebalo bi da bude završena u avgustu, a ovaj stadion biće jedinstven jer se nalazi između zidina Smedereveske tvrđave.

Atletski savez Srbije raspisao je u maju javnu nabavku za izgradnju atletske staze na atletskom stadionu unutar Tvrđave u Smederevu, a posao je poveren beogradskom preduzeću Pejkom. Vrednost ugovora je 27,49 miliona dinara bez PDV-a.

- To će biti jedinstven atletski objekat na svetu i vrlo atraktivan za organizaciju međunarodnih i domaćih takmičenja, jer će biti između zidina Smederevske tvrđave - rekao je Slobodan Branković, generalni sekretar Srpskog atletskog saveza.

Gradnja atletske staze u Smederevu je započeta 2012, kada je kamen temeljac u Tvrđavi postavio slavni ukrajinski skakač uvis Sergej Bupka, a tada je najavljeno da će staza nositi njegovo ime.

- Zahvaljujući upornosti Srpskog atletskog saveza konačno ćemo uspeti da realizujemo ovaj projekat. Pre osam godina, udarili smo kamen temeljac (2012), a ovog avgusta će svi građani Smedereva dobiti jedan stadion na koji će biti ponosni - rekla je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović.

Sredstva za ovaj projekat je osim grada Smedereva dalo Ministarstvo omladine i sporta, kao i Srpski atletski savez koji će deo pokriti iz svojih sponzorskih i donatorskih sredstava. Pored pomenutih institucija ogromnu podršku pružio je i predsednik Atletskog kluba Smederevo, Darko Savić, navodi se na sajtu grada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.