NavMenu

Sufinansiranje investicionih projekata u stambenim zgradama u Kraljevu

Izvor: gradjevinarstvo.rs Petak, 31.07.2020. 10:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dagmara_K/.shutterstock.com)Ilustracija
Iz gradskog budžeta kraljevačka lokalna samouprava i ove godine izdvojila je 10 miliona dinara za sufinansiranje do 50% vrednosti investicionih projekata u stambenim zgradama u gradu na Ibru, ali je na nedavnom konkursu od 17 prijavljenih samo devet zgrada dobilo sredstva od grada.

Prema rečima gradonačelnika Predraga Terzića, s obzirom da je čak 5,2 miliona dinara za ovu namenu tako ostalo neraspoređeno, Gradsko veće je odlučilo da raspiše još jedan konkurs.

- Određeni broj stambenih zajednica je predao zahteve posle roka predviđenog konkursom. S obzirom na to da su te stambene zajednice imale pripremljenu projektno-tehničku dokumentaciju i dovoljno sredstava na svojim računima, odlučili smo da ponovimo konkurs. Neke od tih stambenih zajednica su, pored sredstava koja su prikupili stanari, uzele i određene kredite kako bi ispunile iznos od 50% ukupne investicije – rekao je gradonačelnik Terzić.


On je dodao da se novi konkurs završava 19. avgusta, i da će nakon toga biti zaključeni ugovori.

- Biće sasvim dovoljno vremena da se u toku ove građevinske sezone završe radovi, a da lokalna samouprava do 30. novembra izvrši isplatu svog dela sredstava za svaki od ovih projekata – dodao je Terzić. - Sa ovom praksom nastavićemo i narednih godina kako bi sve stambene zajednice mogle da rekonstruišu svoje zgrade u skladu sa principima energetske efikasnosti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.