Izvor: eKapija | Četvrtak, 30.07.2020.| 08:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uređuje se Klinika za opstruktivne bolesti pluća i akutne pneumopatije u Sremskoj Kamenici - Raspisan tender za izvođače

Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Silas Camargo Silão)
Institut za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici raspisao je javnu nabavku za adaptaciju Klinike za opstruktivne bolesti pluća i akutne pneumopatije u Kamenici.

Tenderom su predviđeni građevinski, završni građevinski radovi, radovi na građevinskim instalacijama i radovi na postavljanju elektro instalacija.

Ukupna površina koju je potrebno adaptirati iznosi 1.497,82 m2.

Projektom adaptacije, planirana je sanacija unutrašnjih površina-podnih i zidnih obloga, zamena dotrajale unutrašnje stolarije, kao i izrada novog nameštaja. U nekim od zona spušteni su plafoni koji ispunjavaju sve najviše higijenske uslove za medicinske objekte, te se oni zadržavaju.

Spoljašnja obrada objekta ogleda se u jednoličnoj, staroj fasadi svetle boje lošeg boniteta. Budući da je građen u različitim vremenskim periodima, objekat nema adekvatnu hidroizolaciju niti termoizolaciju. Zasebnim projektom potrebno je izvršiti termoizolaciju celog Instituta.

Neke od pregradnih zidova potrebno je srušiti kako bi se isprojektovali funkcionalniji prostori. Ulazni hol biće pretvoren u čekaonicu. Iz prostora čekaonice moguće je pristupiti glavnom koridoru koji deli prostor u dva bloka, kao i zoni za odmor i socijalizaciju pacijenata. Na glavnom koridoru projektovana je čekaonica sa manjim brojem mesta za sedenje, kartoteka i zona za odlaganje medicinskog materijala.

Zidovi unutrašnjih prostorija se gletuju, šmirglaju i kreče u tri ruke. Završna obrada zidova podrazumeva nanošenje JUPOL Latex Matt ekološke visoko perive boje na bazi vodene disperzije modernih polimernih veziva u visini do 150cm. Iznad masne boje, zidove je potrebno okrečiti disperzivnim bojama u tonu po izboru projektanta. Zidove soba za lekare, medicinske sestre, kao i sale za sastanke potrebno je okrečiti disperzivnim bojama celom visinom prostorije.

Kao podne obloge na celoj površini osim u sanitarnim čvorovima se postavljaju FORBO Marmoleum Marbled obloge ili slično. U prostorijama koje u sklopu postojećeg stanja imaju podlogu laminat ili keramičke pločice potrebno je skinuti postojeće, a pripremiti podlogu za postavljanje nove obloge. U sanitarnim čvorovima se postavljaju nove neklizajuće keramičke pločice. Izuzetak su terase gde se zadržavaju keramičke pločice.

Rok za izvođenje radova je 60 kalendarskih dana od uvođenja u posao, a rok za podnošenje ponuda 28. avgust 2020. godine.

Detaljnije o tenderu pogledajte OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.