Izvor: eKapija | Sreda, 29.07.2020.| 10:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Poslodavcima rok do 10. avgusta za izradu plana primene mera za sprečavanje epidemije - Da li treba angažovati agenciju i ko je izuzet?

Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Do 10. avgusta svi poslodavci u obavezi su da donesu plan primene mera za sprečavanje pojave i širenja epidemije zarazne bolesti, a kako su za eKapiju potvrdili iz Ministarstva za rad, za izradu plana nije neophodno da poslodavci angažuju licencirane agencije. Takođe, on nije neophodan ni preduzetnicima koji rade od kuće.

- Plan primene mera donosi poslodavac, što znači da ne postoje smetnje da poslodavac, pravno lice ili preduzetnik, za svoju firmu izradi ovaj plan. Pravilnikom nije nametnuta obaveza poslodavcima da za izradu plana angažuju spoljne službe.

Plan je potrebno doneti i kod poslodavaca koji ima jednog zaposlenog, a u izradi plana primene mera učestvuje i osoba zadužena za bezbednost i zdravlje na radu.


Rad od kuće

Iz Ministarstva navode da se Pravilnik o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad za sprečavanje pojave i širenja epidemije zarazne bolesti kojim je propisana izrada plana, ne odnosi na rad od kuće.

- Preduzetnici koji rade od kuće i nemaju zaposlene nisu u obavezi da donesu plan primene mera iz razloga što su sami odgovorni za svoju bezbednost i zdravlje na radu, a takođe ovaj pravilnik se ne primenjuje na rad od kuće - kažu u Ministarstvu.


Šta sve treba da sadrži plan primene mera za sprečavanje epidemije

Plan primene mera obavezno sadrži: preventivne mere i aktivnosti za sprečavanje pojave epidemije zarazne bolesti; zaduženje za sprovođenje i kontrolu sprovođenja preventivnih mera i aktivnosti; mere i aktivnosti za postupanje u slučaju pojave epidemije zarazne bolesti.

- Cilj je da pre svega poslodavci propišu mere prevencije kako ne bi došlo do oboljenja zaposlenih, a u slučaju pojave bolesti ili simptoma bolesti potrebno je da poslodavac primeni mere radi sprečavanja širenja zarazne bolesti - napominju iz Ministarstva.


Kazne

Iako Pravilnikom nisu propisane kaznene mere, jesu Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu. Za poslodavce visina kazne ide i do milion dinara, dok bi zaposleni za nepoštovanje propisa mogli da budu kažnjeni sa 20.000 dinara, a detaljnije o tome pogledajte u posebnom tekstu.

I. Milovanović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.