Izvor: Tanjug | Sreda, 29.07.2020.| 15:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

MALI: Privrednici koji su već koristili mere ne moraju ponovo da se prijavljuju

Siniša Mali
Siniša Mali (Foto: YouTube/screenshot)
Vlada Srbije će na sutrašnjoj sednici usvojiti pravni okvir koji se odnosi na drugi paket pomoći za privredu, kako bi se ublažile posledice epidemije virusa korona, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

On je za TV Pink naveo da će svi privrednici koji su već koristili mere, koji na njih imaju pravo, biti automatski prijavljeni te ne moraju da se dodatno prijavljuju.

Prema njegovim rečima, na ove mere imaće pravo i privredni subjekti koji su osnovani posle 15. marta, odnosno koji su osnovani do 20. jula.

Mali je naveo da je u novim paketom mera obezbeđeno 60% od minimalne zarade za zaposlene u avgustu i septembaru, a da će preduzeća dobiti i dodatnih mesec dana odlaganja plaćanja poreza i doprinosa na zarade.

- To je oko 66 milijardi dinara dodatne pomoći i u avgustu i septembru. Pomoć države se ogleda u 155 EUR za svakog zaposlenog - naveo je ministar i podsetio da je prethodni paket mera koristilo 1.050.000 zaposlenih, 235.000 preduzeća.

Navodi da će pojedinci, ali i preduzeća, imati moratorijum na plaćanje kredita još dva meseca.

Prvi paket mera bio je 5,1 mlrd EUR i podrazumevao je tri minimalne zarade za zaposlene, 100 EUR za sve punoletnog građanina, kredite Fonda za razvoj.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.