NavMenu

U toku radovi na izmuljavanju Begeja - Planirana i gradnja pešačko-biciklističke staze

Izvor: eKapija Sreda, 29.07.2020. 09:32
Komentari
Podeli
(Foto: Aktron / Wikimedia Commons)
Između pešačkog i železničkog mosta, u dužini od 780 metara, u toku su radovi na izmuljavanju Begeja, čiji rok za završetak je tri meseca.

Vrednost radova je 40 miliona dinara, a sa po 20 miliona dinara finansiraju ih Grad Zrenjanin i JVP "Vode Vojvodine".

- Ovo je sada potpuno nova vizura, pogled i izgled Begeja. Nadam se da će ove godine biti početak postavljana stalnih vezova, jer imamo veliki broj zainteresovanih građana za priveze i stalne vezove, kako bi mogli ovde da čuvaju svoje čamce - rekao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić, koji je obišao radove.

On je dodao da Grad i Vode Vojvodine nastavljaju sa čišćenjem i da se ove godine čisti potez od žutog mosta do Železničkog mosta.

S obzirom da Grad Zrenjanin poseduje turistički potencijal, nakon realizacije pomenutih radova, osim što će se poboljšati uslovi života svih građana, ujedno, očekuje se i povećan broj turista, što će doprineti daljem razvoju grada.


Podsećamo, na potezu čije je uređenje počelo, planirana je i gradnja staze, pa će praktično šetalište koje je izgrađeno do pristana biti produženo sve do takozvanih "malih ulica" kod železničkog mosta, i vodiće pored škole "2. oktobar" i naselja "Ruža Šulman", navedeno je na sajtu opštine.

Takođe, u planu je i biciklističko-pešačka staza koja će povezati ovaj deo grada sa već postojećom stazom Zrenjanin – Ečka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.