NavMenu

U avgustu tender za energetsku sanaciju 17 javnih objekata u Kruševcu, Užicu i Vrbasu

Izvor: Balkan Green Energy News Utorak, 28.07.2020. 15:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dagmara_K/shutterstock.com)Ilustracija
Švajcarska pomaže Kruševcu, Užicu i Vrbasu u energetskoj rehabilitaciji 17 javnih objekata. Tender u tri lota trebalo bi da bude objavljen u avgustu. Projekat traje do polovine sledeće godine i obuhvata ukupno 23 objekta u Srbiji.

Ministarstvo rudarstva i energetike je saopštilo da namerava da u narednih 30 dana objavi tendersku dokumentaciju za nabavku i ugradnju postrojenja i opreme za energetsku sanaciju odnosno rekonstrukciju šest objekata u Кruševcu, pet u Užicu i šest objekata u Vrbasu. Projekat energetske efikasnosti i upravljanja energijom u opštinama u Srbiji (MEEMP ili PEEUEO) sprovodi se u saradnji sa Državnim sekretarijatom za ekonomske poslove (SECO) Švajcarske.

Ciljani datum je 17. avgust, stoji u najavi. Informacija o zvaničnom objavljivanju tendera će biti data na veb stranicama projekta i naručioca, dok će preuzimanje dokumentacije na zahtev ponuđača biti moguće samo na švajcarskoj stranici za javne nabavke Simap, piše Igor Todorović za Balkan Green Energy News.

Rok za ponude biće u drugoj polovini oktobra, saopšteno je. Svaka opština odnosno grad je jedan lot, a za svaki se dostavlja posebna ponuda ukoliko zainteresovani žele da učestvuju u dva ili tri lota.

Januar je okvirni datum početka radova, koji bi trebalo da se završe u septembru 2021. godine. Sve cene date u ponudi moraju biti izražene u švajcarskim francima.

Vlada Švajcarske pruža podršku Kruševcu, Užicu, Paraćinu i Vrbasu da rekonstruišu 23 javna objekta poput vrtića i škola i tako unaprede energetsku efikasnost i uklone negativne uticaje na životnu sredinu.

Rok za realizaciju projekta je 42 meseca zaključno s junom sledeće godine, a budžet je 8,4 mil EUR. Švajcarski doprinos iznosi 7,4 mil EUR, a ostatak pokrivaju lokalne samouprave.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.