NavMenu

U avgustu kreće realizacija projekta Bigova Bay u Kotoru vrednog oko 300 mil EUR

Izvor: RTCG Nedelja, 26.07.2020. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Markfo)
Sredinom narednog meseca počeće radovi na putnoj infrastrukturi u sklopu projekta Bigova Bay, a vrednost investicije je 1,7 mil EUR, najavio je predsednik Opštine Kotor Željko Aprcović.

On je za Info Biro saopštio da će strategija izgradnje Kotora u narednom periodu biti usmerena na buduće, kako kaže, respektabilne turističke kapacitete.

- Vi znate da je u ovom trenutku završena prva faza gradnje Blue Kotor Bay-a, hotela sa deset smeštajnih jedinica koji će u drugoj fazi, nakon usvajanja Prostornog urbanističkog plana (PUP) imati preko 500 smeštajnih jedinica i, što je jako bitno, 300 zaposlenih. Tu smo imali i podršku Vlade, koja je dala saglasnost za sporazum koji smo potpisali sa Bigova Bay. Sporazum je "težak" nešto preko 15 miliona, u smislu opremanja zemljišta, i sa zadovoljstvom moram da istaknem da već oko 15. do 20. avgusta krećemo u realizaciju te investicije, na način da će se prvo raditi deo putne infastrukture vredan preko 1.700.000 EUR - kazao je Aprcović.

Smatra da će na velikom dobitku biti svi lokaliteti koji korespondiraju sa budućim rizortom Bigova Bay.

- Sam podatak da je cca 300 mil EUR vrednost ovog projekta, da ćemo imati referentne hotele u tom delu opštine Kotor, prestižne hotelske komplekse, dovoljno govori o tome da ćemo u narednom periodu pozicionirati Kotor ne samo kao izletničku destinaciju, već kao destinaciju koja će da živi 12 meseci - istakao je prvi čovek Opštine.

Za očekivati je i da će se početkom avgusta, nakon usvanja PUP-a, stvoriti neophodni preduslovi za izgradnju hotela iz lanca Marriott.

Takođe, kada je u pitanju projekat izgradnje žičare Kotor-Lovćen, Komisija za otvaranje ponuda je u predhodnih nekoliko dana radila na odabiru najpovoljnijeg ponuđača.

- Nadam se da ćemo u roku od četiri do pet dana imati konačan predlog prema Vladi kako bi se dodelio koncesioni ugovor. To je izuzetno značajan infrastrukturni projekat vredan 24 mil EUR koji će pružiti svim turistima jedan nestvaran doživljaj, i moram da istaknem, prema onome što kaže struka, da će to biti jedan od najlepših projekata na svetu - ocijenio je on.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.09.2023.  |  Agro

Ministarka: Odluka o zatvaranju Mitrosa nije konačna

Kompanija Mitros u Sremskoj Mitrovici prošle nedelje je radnike i javnost obavestila da će obustaviti proizvodnju. Odluka je doneta nakon detaljne analize, a tačan datum biće naknadno utvrđen, saopštava kompanija. U Sindikatu kažu da im je rečeno da će sva prava oko 500 zaposlenih biti ispoštovana. Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković poručuje da odluka o zatvaranju nije konačna, prenosi Danas. Ministarka poljoprivrede

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.