Izvor: eKapija | Nedelja, 26.07.2020.| 10:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počinje izgradnja kovid bolnice u Kruševcu za smeštaj 500 pacijenata

Rušenje objekata (Foto: Ministarstvo odbrane)
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je radove na izgradnji bolnice za smeštaj i lečenje pacijenata obolelih od COVID-19 u okviru Vojnog kompleksa Rasina u Kruševcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je naveo da je Vojska Srbije dobila zadatak da u najkraćem mogućem roku podigne ovu kovid bolnicu, koja će imati kapacitet od približno 500 ležajeva.

On je objasnio da će ova bolnica po završetku epidemije moći da bude upotrebljena i za neke druge svrhe, i dodao da je Vojska Srbije obezbedila prostor, koji će biti očišćen od nepotrebnih objekata.

Ministar je rekao da se trenutno sprovodi rušenje starih objekata, i dodao da Grad Kruševac istovremeno radi sve potrebne dozvole i pomaže i u rušenju i u odnošenju šuta.

Tokom obilaska lokacije, ministar je informisan o preduzetim merama i predviđenoj dinamici radova, a Grad Kruševac pružiće logističku podršku tokom izvođenja radova.

Takođe, izrađena je sva neophodna dokumentacija za ugovaranje radova, koje će sprovesti Vojnograđevinska ustanova Beograd, a izgradnja će početi za sedam do deset dana.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.