Izvor: eKapija | Petak, 24.07.2020.| 17:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela izgradnja fabrike Thermowool u Industrijskoj zoni u Adaševcima

(Foto: Krug plus/Urbanistički plan, screenshot)
Fabrika Thermowool iz Austrije počela je izgradnju proizvodne hale na prostoru industrijske zone u Adaševcima, kraj Šida.

Kompanija Thermowool iz Austrije krajem februara kupila je zemljište od Direkcije za državnu imovinu Republike Srbije za igradnju fabrike i pokretanje proizvodnje u industrijskoj zoni kod Adaševaca.

Zbog pandemije korona virusom, izgradnja je započela nešto kasnije u odnosu na planiranu dinamiku, a završetak radova i pokretanje proizvodnje očekuje se krajem godine, prenosi TV KCN S.

Kako je eKapija ranije pisala, na parceli ukupne površina 100.062 m² planira se izgradnja poslovno-proizvodnog objekta za proizvodnju staklenih vlakana (staklene vune), koja se koristi kao izolator u građevinarstvu i industrijii, kao i prateća infrastruktura, sa zaštitnim i dekorativnim zelenilom.

U planu je gradnja dve proizvodne hale, skladišta i upravnog dela, kao i saobraćajnih i manipulativnih površina u okviru kompleksa.

Kako je početkom godine najavio zamenik predsednika opštine Šid, Zoran Semenović, austrijski investitor, koji već ima pogon u Sremskoj Mitrovici, u Šidu bi trebalo da zaposli 60 radnika.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.