Izvor: eKapija | Petak, 24.07.2020.| 11:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pirotu 24 miliona dinara za izradu linije za separaciju otpada - Za sedam gradova i opština ukupno 99,6 miliona iz Zelenog fonda

Ilustracija (Foto: 9dream studio/shutterstock.com)
Sedam gradova i opština dobiće ukupno 99,6 miliona dinara iz Zelenog fonda za sufinansiranje realizacije projekata izgradnje sistema upravljanja otpadom, navodi se u konačnoj rang listi koju je objavilo Ministarstvo zaštite životne sredine.

Grad Pirot dobiće 24 miliona dinara za izradu linije za separaciju otpada, a istu sumu dobiće i Požarevac za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju regionalne deponije.

Opština Raška će sa 20 miliona izraditi dokumentaciju za uspostavljanje regionalnog sistema upravljanja otpadom za opštine Raška, Tutin i grad Novi Pazar, a isti iznos dodeljen je i Novoj Varoši za početnu fazu izgradnje transfer stanice.

U Vranju će sa osam miliona dinara biti sufinansirana izrada projektno tehničke dokumentacije za sanaciju i remedijaciju nesanitarne deponije.

Finansijsku podršku dobiće i Sremska Mitrovica i Sombor za projekat uspostavljanja mehanizama za prikupljanje ambalažnog otpada, odnosno tehničku kontrolu projekta za građevinsku dozvolu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.