NavMenu

U zgradi Institita za rudarstvo i metalurgiju u Boru, kineski Zijin pravi hotel za smeštaj radnika i novu direkciju

Izvor: Večernje novosti Četvrtak, 23.07.2020. 14:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Saša Trifunović)Ilustracija
Republička direkcija za imovinu ustupila je, bez naknade, dve prazne zgrade iz sastava Instituta za rudarstvo i metalurgiju u Boru, kineskoj kompaniji Zijin, strateškom partneru RTB.

Objekti su površine oko sedam hiljada kvadrata, i Kinezi će ih koristiti narednih 50 godina.

Kako pišu Novosti, u jednoj od zgrada biće smeštena nova direkcija ovog preduzeća, umesto stare koja se nalazi u starom delu grada. Drugi deo biće adaptiran u hotel, u kome će živiti radnici koji dolaze iz Kine.

Nedelako od od ove dve zgrade, Kinezi su već porušili jedan stari objekat iz sastava RTB i tu napravili luksuzne stanove za najuži menadžment kineske kompanije.

Tu je, Novosti saznaju, u toku i izgradnja sportskog objekta.

Nezvanično, i firma Rakita, koja je takođe u vlasništvu Zijina, koja radi na otvaranju rudnika bakra i zlata Čukaru peki, nedaleko od Bora, jedina je podnela zahtev za okup oko pet hiljada kvadrata prostora u objektu Kapije Bora, čija je izgradnja obustavljena 2000. godine.

Po dosadašnjim informacijama, tu će biti direkcija Rakite, za šta bi Kinezi trebalo da izdvoje oko 620.000 EUR.

Inače, kada su 18. decembra 2018. postali strateški partner RTB, Zijin je uz rudnike dobio i hotele Klub RTB u Brestovačkoj banji, kod Bora, i Jezero, koje se nalazi na Borskom jezeru, udaljenom 18 kilometara od Bora.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.