NavMenu

Na jesen treća faza radova na rekonstrukciji užičke Zelene pijace

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.07.2020. 09:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anna Dickie/shutterstock.com)Ilustracija
Druga faza radova na rekonstrukciji Zelene pijace Lipa u Užicu, odvija se bez većih problema i u skladu sa planiranom dinamikom, a objekat oko 600 m2 biće uskoro završen.

Prema rečima Mirjane Radivojčević izvršne direktorke Bioktoša druga zgrada je ukrovljena i unutra su urađeni grubi radovi.

- Očekujemo dalji nastavak radova na fasadi i na unutrašnjem uređenju same zgrade. Vrednost radova je oko 32 miliona dinara i nadamo se da će u predviđenom roku zgrada biti završena, navodi se na sajtu Grada.

Radove na drugoj fazi, Javno komunalno preduzeće Bioktoš finansira iz sopstvenih sredstava. U planu je da u prizemlju budu lokali za iznajmljivanje, a na spratu robna pijaca čime će biti rešen dugogodišnji problem prodavaca na Robnoj pijaci Međaj, koji su se žalili zbog neatraktivne lokacije i pada prodaje. U obe zgrade biće oko 60 lokala za izdavanje.

Direktorka Radivojčević istakla je da je raspisan oglas za izdavanje lokala, ali zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane korona virusom izdato je 6, a useljeno 3 lokala.

- Bilo je očekivati da će se mali broj ljudi javiti i useliti u lokale obzirom na trenutnu situaciju. Nadamo se da ćemo izdati sve lokale u nekom boljem vremenu i zdravstvenoj situaciji.


U planu je bilo da u toku ove godine bude završena i treća faza radova, koja je predviđala pokrivanje Zelene pijace. Radivojčević navodi da zbog trenutne epidemiološke situacije gde projektanti ne mogu da izađu na teren i prikupe određene podatke očekuje da će do kraja avgusta biti završen projekat i da će proći proceduru oko izdavanja dozvola za početak radova.

U rekonstrukciju Zelene pijace Lipa biće uloženo oko 100 miliona dinara, za prvu i drugu fazu novac je obezbeđen i za sada to neće negativno uticati na poslovanje Javnog preduzeća Bioktoš. Od epidemiološke situacije u narednom periodu, zavisiće finansiranje treće faze, navodi se na sajtu Grada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.