NavMenu

Gorenje na kineskom tržištu pod brendom Gu Luo Ni

Izvor: InStore magazin Utorak, 21.07.2020. 15:26
Komentari
Podeli
(Foto: Grzegorz Czapski/shutterstock.com)
Gorenje jača svoje prisustvo na kineskom tržištu, gde je ovogodišnje obeležavanje 70. godišnjice kompanije takođe iskorišćeno kao prilika da se brend i njegove ključne prednosti predstave kineskim potrošačima. Gorenje će naime na kineskom tržištu predstaviti proizvode premium segmenta, dizajnirane pod imenom Gu Luo Ni.

Hisense Gorenje je ime brenda prilagodilo izgovoru i razumevanju kineskih potrošača, kao što je to uobičajeno u Kini za strane brendove.

Sa željom da brend predstavimo kineskim potrošačima na njihovom jeziku, uveli smo njihovu fonetsku interpretaciju imena Gorenje, saopštila je kompanija.

Pozicioniranje marke Gorenje na kineskom tržištu biće podržano brojnim aktivnostima kako bi se Gorenje kućni aparati približili što većem broju kineskih porodica. Jedna od tih aktivnosti bila je manifestacija proslave 70. godišnjice Gorenja, koja je nedavno održana u Pekingu.

Gorenje je u vlasništvu kineskog Hisensa od leta 2018. godine, a kompanija je nedavno objavila da osnivaju globalni istraživački i razvojni centar u Velenju za celu Hisense Group. Krajem juna započeli su i proizvodnju mašina za pranje sudova marke Hisense za američko tržište, što je prvi takav korak za slovenačku proizvodnju.

U aprilu ove godine iz Hisense-a su najavila otpuštanja jednog broja radnika, zbog posledica koronavirusa u celom evropskom delu grupea, a neka od planiranih otpuštanja su realizovana. Međutim, planovi o većim otpuštanjima u velenjskoj ogranku kompanije Gorenje poslednjih dana su izmenjeni zbog većeg broja porudžbina u naredna tri meseca.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.