NavMenu

Konkurs za Žene zmajeve otvoren do kraja jula - Udruženje poslovnih žena Srbije 14. godinu zaredom dodeljuje nagradu "Cvet uspeha za ženu zmaja"

Izvor: eKapija Utorak, 21.07.2020. 14:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sirtravelalo/shutterstock.com)Ilustracija
Uspešne poslovne žene iz cele Srbije koje su vlasnice ili imaju udela u vlasništvu preduzeća, bez obzira na vrstu delatnosti, imaju priliku da do kraja ovog meseca konkurišu za prestižnu nagradu "Cvet uspeha za ženu zmaja".

Ovo je četrnaesta godina zaredom kako je Udruženje poslovnih žena Srbije raspisalo konkurs za izbor najboljih preduzetnica u našoj zemlji.

- Naročito nam je stalo da u ovoj izazovnoj godini u kojoj se svi borimo sa krizom koju je donela pandemija Covid-19, održimo tradiciju podsticanja i afirmacije uspešnih preduzetnica koje pokazuju inovativnost, odlučnost i kreativnost u poslovanju. Tokom svih ovih godina pokazalo se da je priznanje "Cvet uspeha za ženu zmaja" doprinelo da ženski biznisi postanu vidljiviji a ujedno im je davalo i "vetar u leđa", jer je, uglavnom, prvi put neko prepoznao i pohvalio njihov dugogodišnji naporan rad - saopštilo je Udruženje.

Vođeni primerom uspeha manifestacije "Dan devojčica", koja je u potpunosti realizovana virtuelno ove godine u aprilu, Udrženje poručuje da će primeniti sad već poznati recept i na organizaciju Cveta uspeha na isti način, virtuelno.

- Ono što je sigurno je da je odjek ovakvih manifestacija putem digitalnih kanala mnogo veći nego kada se realizuju uživo i da se mimimum deset puta više ljudi uključi u praćenje događaja nego što može da primi jedan zatvoreni prostor. Ako se jednog dana ponovo vratimo na organizaciju uživo, svakako ćemo zadržati i digitalni koncept, jer je to nešto novo što je, sticajem nepovoljnih okolnosti a to je pandemija, otkrilo mnogo promotivnih prednosti i veći uticaj na javnost. A cilj ove manifestacije je upravo da poveća vidljivost uticaja žena na ekonomiju i da pruži dobre ugledne modele mlađim generacajima - kažu u Udruženju.

Inače, tokom trajanja pandemije, Udruženje organizuje virtuelne susrete sa svojim članicama i tom prilikom se dele iskustva u navikavanju na novu normalnost.

- Ono što vidim jeste da je kriza izrodila mnogo inovativnih rešenja i ubrzala njihovu implementaciju, što je od neprocenjivog značaja za održivost kako biznisa tako i psihološke stabilnosti. Zato naša manifestacija u ovim novim uslovima ima još veći značaj i pozivamo sve koji imaju u svojoj okolini takve primere žena "zmajeva", da ih kandiduju ili da ih podstaknu da se prijave – izjavila je dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije.

Detaljnije informacije o konkursu, uputstvo i rok za prijavljivanje, kao i konkursna dokumentacija, nalaze se na web sajtu Udruženja poslovnih žena Srbije.

U prethodnih trinaest godina na ovom događaju promovisano je više od 470 žena, njih 134 je dobilo priznanja Cvet uspeha za ženu zmaja za najbolju preduzetnicu, četiri je svojevremno proglašeno ambasadorkama Evropske mreže ženskog preduzetništva, a 11 kompanija je nagrađeno u kategoriji Rodno najsenzitivnija kompanija. Od 2009. godine, na predlog Ministarstva privrede Republike Srbije, ova manifestacija je i na zvaničnoj agendi Globalne nedelje preduzetništva (SME WEEK), koju Evropska komisija organizuje u više od 40 zemalja.

Svečana dodela nagrada održaće se u poslednjoj nedelji meseca oktobra 2020. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.05.2024.  |  Energija

Izraelska kompanija Nofar Energy u Adi počela gradnju najveće solarne elektrane u Srbiji - Projekat vredan 25 mil EUR

Nofar Energy postavio je kamen temeljac za najveću solarnu elektranu u Srbiji. Projekat je vredan 25 mil EUR sa procenom godišnje proizvodnje električne energije od 33.150.000 kWh. Danas je izraelska kompanija Nofar Energy postavila kamen temeljac za dve solarne elektrane kapaciteta 26 MW. Po ukupnom kapacitetu, ovo je najveći solarni park koji bi trebalo da bude priključen na mrežu do kraja godine. Ovim činom počinje izgradnja dve

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.