Izvor: Promo | Utorak, 21.07.2020.| 11:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompanija MERIDIJAN-ŠPED obeležila 18 godina uspešnog rada na logističkom tržištu Srbije otvaranjem Logističkog centra u Krnješevcima

(Foto: Meridijan-šped doo)
Kompanija MERIDIJAN-ŠPED DOO obeležila je 18 godina uspešnog rada na logističkom tržištu naše zemlje otvaranjem Logističkog centra u Krnješevcima.

Savremeni objekat, površine 4.000 kvadratnih metara skladišnog i kancelarijskog prostora raspolaže ambijentalnim visokoregalnim i podnim skladištem kapaciteta 5.500 paletnih mesta. Logistički centar i sva roba u skladištu su osigurani uz maksimalnu bezbednost preko 24h video nadzora i fizičkog obezbeđenja. Sledljivost robe tokom ciklusa skladištenja obezbeđena je putem softverskog rešenja WMS - Warehouse Management System u cilju optimizacije svih skladišnih funkcija. Prostorno adaptirane celine omogućavaju skladištenje komercijalne robe i robe pod carinskim nadzorom.

Skladište je registrovano kao Ovlašćeni primalac u pojednostavljenom carinskom postupku i nosilac je Rešenja za skladištenje i izvoz hrane životinjskog i mešovitog porekla sa dodeljenim izvoznim kontrolnim brojem. Optimalan broj zaposlenih i najnovija skladišna oprema obezbeđuju sigurnu realizaciju svih vrsta usluga na zahtev klijenata - od manipulacije robom, preko dodatnih usluga koje uključuju komisioniranje, deklarisanje, etiketiranje, prepakivanje, ručni istovar kontejnera, povrat ambalaže.

Skladište trenutno posluje sa punim kapacitetom a kako je najavio Željko Božić, vlasnik kompanije MERIDIJAN-ŠPED DOO, uskoro se očekuju nova proširenja. Druga faza izgradnje i dodatnih 3.000 kvadratnih metara skladišnog prostora (5.000 paletnih mesta) u planu je do kraja septembra. Ovaj deo omogućiće skladištenje naročito opasnih materija, sirovina za prehambenu i hemijsku industriju a u toku je i finalizacija dobijanja Rešenja za skladištenje hrane za životinje. Dodatne rampe omogućiće istovar različitih kapaciteta transportnih vozila. U skladu sa proširenjem, povećani kapaciteti carinskog skladišta obezbediće razvoj nove usluge kompanije MERIDIJAN-ŠPED DOO – konsolidaciju pošiljaka za potrebe organizacije zbirnog izvoza iz sopstvenog skladišta. S tim u vezi veći kapaciteti carinskog skladišta omogućiće i smeštaj zbirne robe iz uvoza.

Kompanija MERIDIJAN-ŠPED DOO sa sedištem u Šidu osnovana je 2002. godine i trenutno posluje kroz 6 poslovnica. Zahvaljujući konstantnom rastu i razvoju danas je jedna od vodećih kompanija u zemlji koja pruža usluge u domenu carinskog posredovanja, domaćeg i međunarodnog kamionskog i kontejnerskog transporta, skladištenja. Razvijena infrastrukturna mreža poslovnica i skladišnih objekata, pokrivenost svih frekventnijih carinskih ispostava, transportni kapaciteti i stučni kadar prepoznatljive su prednosti i snage njenog poslovanja o čemu svedoče brojni komitenti. Sve poslovnice kompanije MERIDIJAN-ŠPED DOO izgrađene su i vode se u skladu sa međunarodnim normama ISO 9001 za upravljanje kvalitetom (ISO 9001:2015) i zahtevima Codex Alimentarius-a (HACCP).

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.