Izvor: eKapija | Ponedeljak, 20.07.2020.| 12:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompanija Agent plus dobila od carine status ovlašćenog privrednog subjekta - Pomorsko rečna agencija među 25 firmi sa tim sertifikatom u Srbiji

Ilustracija
Ilustracija (Foto: nattanan726/shutterstock.com)
Nakon dugotrajnog i detaljnog procesa provere poslovanja, Uprava carina Republike Srbije dodelila je Pomorsko rečnoj agenciji Agent plus iz Beograda status ovlašćenog privrednog subjekta (AEO) čime je Agent plus svrstana među svega 25 kompanija sa ovim sertifikatom u Srbiji.

Zvanična definicija AEO u Evropskoj uniji podrazumeva privrednog subjekta koji je u svom poslovanju uključen u aktivnosti koje su definisane carinskim zakonom, koji je pouzdan i kao takav uživa prednosti u čitavoj zajednici, obzirom da je proverom utvrđeno da ispunjava specifične bezbednosne kriterijume.

Sertifikat AEO potvrđuje da je Pomorsko rečna agencija Agent plus kompanija koja svojim poslovanjem doprinosi unapređenju nacionalne ekonomije ispunjavajući najviše standarde u oblasti sigurnosti poslovanja, finansijske izvrsnosti i organizacione efikasnosti.

Kao ovlašćeni privredni subjekt (AEO), Pomorsko rečne agencija Agent plus priznata je od Uprave carina i ostalih državnih organa kao pouzdan poslovni partner kome je dodeljena mogućnost jednostavnijeg odobravanja carinskih postupaka i smanjenog obima fizičkih i dokumentarnih kontrola za robu svojih klijenata.

- Kompanije sa statusom Ovlašćenog privrednog subjekta (AEO) priznate su u međunarodnom lancu snabdevanja kao pouzdani partneri čiji interni sistem upravljanja garantuje klijentima bezbednost i zaštitu, kao i smanjenje administracije i troškova u poslovanju. Imajući u vidu da Agent plus grupa posluje u međunarodnom okruženju na svetskom tržištu, svedoci smo da je AEO globalno priznati status kvaliteta poslovanja koji klijenti širom sveta sve više zahtevaju od logističkih kompanija. Sertifikat AEO koji nam je dodelila Uprava carina na najbolji način potvrđuje moto naše kompanije "kvalitet bez kompromisa" kojim se rukovodimo u postupanju robom naših klijenata, bez obzira da li dolaze iz Srbije, regije ili širom sveta. Nas u Agent plus grupi posebno ohrabruje činjenica da smo nastavili da unapređujemo svoje poslovanje i konkurentnost na domaćem i svetskom tržištu, uprkos negativnim okolnostima koje je pandemija virusa COVID-19 izazvala u svetskoj ekonomiji - izjavio je Zoran Netković, direktor Pomorsko rečne agencije Agent plus iz Beograda.

Podsetimo, Agent Plus osnovan je 2007. kao pomorsko rečna agencija, danas posluje kao poslovna grupacija u 4 zemlje kroz mrežu filijala u svim važnim logističkim tačkama i graničnim prelazima. Inicijativa, stručnost i razvijanje sopstvenih servisa: za zbirne pošiljke sa Dalekog istoka, brodskih kapaciteta, dodatnih usluga za brodare na Dunavu kao i saradnja sa prestižnim svetskim kontejnerskim transportnim kompanijama, opravdavaju regionalnu vodeću poziciju ove kompanije u organizaciji svih vidova transporta robe.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.