NavMenu

Erste Grupa veruje u esports i podstiče mlade gejmere da veruju u sebe

Izvor: PR Četvrtak, 16.07.2020. 09:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Iryna Tiumentseva/shutterstock.com)Ilustracija
Erste Grupa u saradnji sa kreatorom video-igara i organizatorom esports turnira Riot Games podržava razvoj i rast esports na svojim ključnim tržištima u Centralnoj i Istočnoj Evropi (CIE) i preuzima ulogu zvaničnog, glavnog partnera finala plejofa League of Legends evropskog prvenstva (LEC). LEC je vrhunsko takmičenje na evropskom nivou za prvu League of Legends titulu, koju dodeljuje Riot Games.

Početak sponzorstva ova bankarska grupa obeležava upečatljivim videom koji prikazuje kako mladi gejmer prevazilazi svoja početnа oklevanja i postaje uspešan u esports takmičenjima: https://bit.ly/LOLRoadToGlory.

Letnja sezona plejofa LEC-a biće održana krajem avgusta. Plejof je ujedno i prelazna etapa u napredovanju takmičarskih timova do nivoa Svetovi – svetskog prvenstva za League of Legends, koje predstavlja najvišu titulu u esports sektoru, sa više od 100 miliona igrača mesečno.

Podrška esports igračima i fanovima da veruju u sebe

Erste Grupa je jedan od prvih velikih brendova fokusiranih na region CIE koji je prepoznao da esports beleži sve veću popularnost. Svojom posvećenošću da ojača esports položaj u CIE kroz ulogu glavnog partnera plejofa LEC-a, bankarska grupa želi da pomogne da se potencijal novog sporta približi ljudima širom regiona.

- Na esports gledamo kao na ekosistem koji povezuje novu generaciju i cilj nam je da na održiv način podržimo njegov rast. Erste želi da podstakne ovu mladu, rastuću zajednicu da veruje u sebe i pomogne joj da svoja uverenja i samopouzdanje podeli sa širom javnošću. Na taj način nastojimo da iskoristimo esports potencijal, koji prevazilazi regionalni nivo, pomognemo njegovim zajednicama u još snažnijem prekograničnom umrežavanju, posebno u ovim izazovnim vremenima, kao i u jačanju okvira u kojem ovaj novi pokret može da nastavi da raste - objašnjava Peter Bosek, član Upravnog odbora Erste Grupe zadužen za poslove sa stanovništvom.

Peter Bosek (Foto: Erste Grupa)Peter Bosek

Ova bankarska grupa sa sedištem u Beču, koja posluje širom regiona CIE, nastoji da stvori veliki broj aktivacija putem svih kanala kroz svoju ulogu sponzora plejofa LEC-a. Polazna tačka je emotivni video koji slogan Erste Grupe #verujusebe uvodi u esports sferu na način koji je prilagoĎen brendu. Video upoznaje gledaoce sa skepticima i kritičarima sa kojima se esports susreće kao mlada disciplina, kao i emocionalnim preprekama sa kojima se suočavaju mladi profesionalci u ovoj oblasti. Istovremeno, naglašava veru Erste Grupe u esports i podstiče novu generaciju gejmera da veruju u sebe.

Erste Grupa će takoĎe ponuditi dodatne edukativne i zabavne sadržaje na društvenim mrežama, usmerene prvenstveno ka esports ljubiteljima, ali i ka široj javnosti, sa ciljem predstavljanja ovog novog sporta. Agencija za sportski marketing Jung von Matt/SPORTS pruža Erste Grupi strateške savetodavne usluge u esports oblasti i zadužena je za osmišljavanje i sprovođenje svih aktivacija koje se tiču uloge bankarske grupe kao glavnog
partnera finala plejofa LEC-a.

Partnerstvo Erste Grupe i Riot Games zapravo je već pokrenuto u prolećnoj sezoni plejofa LEC-а, ali je izbijanje pandemije korona virusa dovelo do premeštanja sponzorskih komunikacija i aktivnosti na predstojeći plejof.

- Naravno, prvobitno smo zamislili sasvim drugačiji početak našeg sponzorstva. Esports za nas ne predstavlja samo dodatan reklamni prostor, već ga vidimo kao platformu za prava partnerstva. Zato nam je bilo jasno da ćemo ostati pri sponzorisanju plejofa LEC-а i utoliko smo zadovoljniji što sada možemo da pređemo sa ograničenog na zaista vidljivo predstavljanje ove aktivnosti - ističe Martin Radžabi-Raset, direktor strategije i komunikacija brenda u Erste Grupi.

Erste Grupa je vodeći pružalac finansijskih usluga u istočnom delu EU. Oko 47.000 zaposlenih Erste Grupe opslužuje preko 16,7 miliona klijenata u oko 2.400 filijala i ekspozitura u 7 zemalja (Austriji, Češkoj Republici, Slovačkoj, Rumuniji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji). Sa prvih devet meseci 2019. godine, Erste Grupa je imala bilansnu sumu od 252 mlrd EUR, zabeležila neto dobit od 1,22 mlrd EUR i koeficijent kapitala CET1 (Bazel III, pro forma) od 13,5%.

- Saradnjom sa Erste Grupom kao najinovativnijom bankarskom grupom u Austriji i regionu CIE, stekli smo odličnog partnera koji želi da ojača i učvrsti esports položaj u regionu zajedno sa nama – ne samo putem oglašavanja, već i kao snažan infrastrukturni partner - navodi Alban Dešelot, direktor za partnerstva i poslovni razvoj u EMEA regionu u Riot Games.

Erste Grupa se pridružuje vodećim esports globalnim brendovima

Popularnost esports zabeležila je ogroman porast proteklih godina i dovela do formiranja profesionalnih timova, liga, struktura, medija i sasvim novih ekonomskih sektora. Esports takmičenja sada prati više od 490 miliona ljubitelja širom sveta (uz stopu rasta od 11,7% međugodišnje u 2020. godini), od čega je više od 50 miliona samo u Evropi.

Javnost često nije upoznata sa činjenicom da najveću pojedinačnu starosnu grupu meĎu esports ljubiteljima čine
ljudi starosti od 21 do 35 godina – 38% ukupne esports publike. Pored toga, žene čine gotovo 40% esports publike.

Raznovrsne i privlačne demografske karakteristike miliona fanova koji prate esports putem prenosa uživo i na
stadionima dovele su do toga da međunarodni brendovi kao što su McDonald’s, BMW, Mercedes-Benz ili Louis Vuitton sve više pokazuju interesovanje za sponzorstva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.