NavMenu

Pokrivene sve sfere obrazovanja - "Putokazi" na Novosadskom sajmu od 18. do 20. februara

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.02.2010. 15:41
Komentari
Podeli

Na Novosadsko sajmu danas (18. februar 2010. godine) je otvoren Sajam obrazovanja "Putokazi" koji će trajati do 20. februara. Cilj sajma je da učenicima i budućim studentima na jednom mestu pruži uvid u ponudu smerova, uslove upisa, planove i programe obrazovnih institucija osnovnog, srednjoškolskog i visokoškolskog nivoa.

- Međunarodni sajam "Putokazi" ima veliki značaj za obrazovanje u Pokrajini, a i ove godine garantuje dobar sadržaj jer će oko 60 obrazovnih ustanova pokriti sve sfere obrazovanja i pružiti potrebne informacije onima koji žele da nastave školovanje, najavio je izvršni direktor za sajamsku delatnost i član Izvršnog odbora Novosadskog sajma dr Bojan Gajić.

Prema njegovim rečima, prisutni su gotovo svi fakulteti Novosadskog univerziteta, kao i nekoliko privatnih univerziteta i fakulteta iz čitave Srbije, ali i državne i privatne srednje škole, gimnazije, škole stranih jezika, Narodni univerzitet "Božidar Adžija" i drugi. Međunaroni karakter Sajmu daju učesnici iz Italije, Soluna i Budimpešte.

Kako je istakao zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Branimir Andrić, Sajam obrazovanja u Novom Sadu postaje tradicija koju Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i Vlada AP Vojvodine podržava od samog početka.

- Mi smo u školski kalendar uveli Sajam obrazovanja kao jedinicu koja je preporučena kao deo obrazovnog procesa ne samo škola u Vojvodini nego i u čitavoj Srbiji, rekao je Andrić. U toku su aktivnosti na unapređenju postojećeg Zakona o obrazovanju i otklanjanju spornih faktora koji usporavaju visoko obrazovanje, kao i preduzimanje aktivnosti u pravljenju Programa rada i pravilnika obuke za direktore škola, najavio je Andrić.

Kako je najavljeno tokom Sajma obrazovanja organizovan je kviz znanja "Koliko se poznajemo?" koji se realizuje u saradnji sa Sekretarijatom za propise, upravu i nacionalne manjine.

Radno vreme sajma je od 10 do 19 časova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.