Izvor: eKapija | Sreda, 15.07.2020.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vino s pogledom na Negotinsku niziju i Dunav - Vinarija Matalj gradi savremeni kompleks za proizvodnju i degustaciju vina

Ilustracija (Foto: Anna Biancoloto/shutterstock.com)
Zavod za urbanističko planiranje i projektovanje Opštine Negotin potvrdio je urbanistički projekat za gradnju savremene vinarije na parceli sa istočne strane puta Zaječar-Negotin. Investitor projekta je Radiša Mladenović Matalj, vlasnik vinarije Matalj, koji na zemljištu planiranom za gradnju, površine 16.650 m2, već ima zasade vinove loze.

Nova, jednospratna vinarija, gradi se, kako stoji u projektnoj dokumentaciji, za proizvodnju, skladištenje i finalnu pripremu vina, a kompleks vinarije će imati i turističku namenu - planirana je i izgradnja sale za degustaciju, a organizovaće se i obilazak vinarije pri čemu će posetioci imati mogućnost kupovine vina.

Projektom je predviđena i mogućnost izgradnje ukopanih podrumskih prostorija, a sam objekat vinarije imaće otvorene terase prema istoku, sa vidikovcem sa pogledom na veliki deo Negotinske nizije i reku Dunav.

Pešačke staze oko objekta biće popločane betonskim ili kamenim pločama na podlozi od peska, a preostale površine će se adekvatno ozeleniti.

Na spratnoj etaži projektovana su dva apartmana za smeštaj članova porodice investitora, kao i njihovih gostiju.

U vinariji će boraviti 8 radnika, a broj posetilaca vinarije biće maksimalno 80, pa je predviđen i adekvatan broj parking mesta.

Uz to, gradiće se i trafostanica za priključenje na elektrodistributivnu mrežu i nepropusna septička jama.

B. P.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.