NavMenu

Raspisan tender za izradu Prostornog plana Nacionalnog parka Đerdap - Rok za slanje ponuda 13. avgust

Izvor: eKapija Sreda, 15.07.2020. 11:54
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandra Kekić)
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rapisalo je tender za uslugu izrade prostornog plana područja posebne namene Nacionalnog parka Đerdap.

Procenjena vrednost javne nabavke iznosi 13,7 miliona dinara bez PDV-a, odnosno, 16,5 miliona dinara sa PDV-om.

Prostorni plan područja posebne namene donosi se za područja koja zahtevaju poseban režim organizacije, uređenja, korišćenja i zaštite prostora.

Naime, plan se donosi za projekte od značaja za Srbiju ili za područja određena prostornim planom Srbije, ili drugim prostornim planom, a naročito za područje sa prirodnim, kulturno-istorijskim ili ambijentalnim vrednostima.

Podsetimo, područje Đerdapa je odlukom Izvršnog saveta Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) od 10. jula ove godine, upisano na listu "Unesco Global Geoparks" i proglašeno prvim geoparkom u Srbiji.

Geopark Đerdap se prostire na površini od 1.330 km2, obuhvatajući izvanredne lokalitete i fenomene geološkog karaktera. Najupečatljiviji prirodni fenomen u geoparku jeste Đerdapska klisura, koja je, sa dužinom većom od 100 kilometara, najduža klisura u Evropi.

Rok za podnošenje ponude ističe 13. avgust do 10 sati. Otvaranje ponuda obaviće se istog dana, pola sata po isteku roka za podnošenje ponuda.

Više o tenderu možete pogledati OVDE.

S.P.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.