Izvor: eKapija | Sreda, 15.07.2020.| 09:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Gradi se nova kovid bolnica na Batajničkom drumu

(Foto: Pixabay.com/geralt)
U toku su pripremni radovi na izgradnji objekta za smeštaj i lečenje obolelih od koronavirusa u Vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" na Batajničkom drumu.

Naime, nova kovid bolnica gradi se na lokaciji u blizini dve velike saobraćajnice – Batajničkog druma i auto-puta, čija je površina 1,58 hektara.

Lokacija je oslonjena na odličnu infrastrukturnu podršku gradskih instalacija vodovoda i kanalizacije, elektroenergetskih i ostalih instalacija.

Taktičko-tehničke zahteve za izgradnju bolnice priprema Uprava za vojno zdravstvo, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, navodi se u saopštenu Vlade Srbije.

- Ministarstvo odbrane je obezbedilo odgovarajuću lokaciju iz fundusa zemlje koju koristi, a inženjerija je već počela da radi na rušenju postojećih objekata i raščišćavanju i pripremi ovog prostora za izgradnju kovid bolnice - izjavio je ministar odbrane u Aleksandar Vulin prilikom oblaska radova.

Prema njegovim rečima, Vojnograđevinska ustanova Beograd je preduzela mere radi raščišćavanja terena, a objekat biti urađen u najkraćem mogućem roku.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.