NavMenu

U Rumi u planu veliki projekti do kraja godine - U toku tender za izgradnju rezervoara za skladištenje pitke vode u Borkovcu

Izvor: eKapija Utorak, 14.07.2020. 16:52
Komentari
Podeli
(Foto: Google StreetView/Screenshot)
Opština Ruma je početkom jula raspisala javnu nabavku za izgradnju rezervoara za skladištenje pitke vode na izvorištu "Borkovac", a taj posao će Pokrajina podržati sa čak 12,5 miliona dinara, dok će lokalna samouprava obezbediti sredstva za PDV, što je samo jedan od velikih projekata koji su u ovoj opštini u planu do kraja godine.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić napominje da se obazrivo planiraju budući radovi, te da je lokalna samouprava sačinila listu prioriteta i okvirni plan za trošenje budžetskih sredstava, u ovoj situaciji koja je nepredvidiva.

- Mislili smo da smo izašli iz ove situacije sa koronavirusom, a sad opet imamo tih problema, a tako ima i privreda na teritoriji našeg grada, mala i srednja preduzeća, i iz tog razloga obazrivo i uz analize idemo projekat po projekat. Uz određenu dozu obazrivosti i štednje ulazimo u sve to. Ostala su nam još 3-4 veća projekta. Jedan je Dom Vojske, vrednosti oko 30 miliona, što je recimo vrednost nabavke besplatnih udžbenika, ali udžbenici ne mogu da čekaju i zato je ta javna nabavka prva raspisana za adaptaciju Doma Vojske. Drugi značajniji projekat je izgradnja pešačko - biciklističke staze između Putinaca i Donjih Petrovaca i treći izgradnja gasovoda za privredu prema Vognju. Većinu drugih velikih tendera smo raspisali, neki projekti se rade, poput izgradnje kotlarnice "Solidarnost". Pušten je tender od 50 miliona za održavanje puteva i tu smo utrošili već 12 miliona dinara, sve plaćamo na vreme ali imamo dozu opreznosti i planiramo kada ćemo da pustimo koju javnu nabavku. Ubeđen sam da će procedura oko odabira ponuđača biti završena za Dom Vojske u trećem ili početkom četvrtog kvartala. Od vremenskih uslova će zatim zavisiti dalji tok izvođenja radova. Mislim da ćemo zbog cele situacije i na tekućim projektima možda morati da produžimo rokove, ali da ćemo uspeti da završimo sve planirano - poručio je Mančić.

On je napomenuo i da su radovi na rekonstrukciji ulice 15. maj u Rumi stigli do raskrsnice sa Pavlovačkom ulicom.


- Kraju se privode podzemni radovi na instalacijama, a rekonstrukcija se odvija i brže nego što je planirano. Trenutno su aktuelni radovi na vodovodnoj mreži u pomenutoj ulici. Radovi se odvijaju pomalo i neočekivanom brzinom, zadovoljni smo. Imali smo problema kada je Vodovod, zbog neodgovornog ponašanja, bukvalno ceo grad jedan dan ostavio bez vode, ne bi li se izvršili novi priključci tim ljudima koji žive u ulici 15. maj, u delu od Kudoške do Vrdničke i Pavlovačke, to smo prevazišli, tako da neće biti restrikcije vode na teritoriji celog grada kada se ostala domaćinstva budu kačila na vodovodnu mrežu. Radovi na trotoarima napreduju dosta dobro, mislim da je sledeća faza postavljanje ivičnjaka. Vrlo brzo ulica će dobiti konturu, s obzirom da tamo nemamo komplikovanu gradnju u smislu parkinga, zelenih površina itd. Kako se približavamo urbanijem delu grada, kada se prođe Pavlovačka i ulica 27. oktobra tu već ulazimo i u gušći saobraćaj, ali i komplikovanije i zahtevnije radove - izjavio je Mančić, prenosi sajt Opštine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.