NavMenu

U Senti otvoren Muzej čokolade

Izvor: RTV Utorak, 14.07.2020. 15:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: beats1/shutterstock)Ilustracija
Turistička ponuda u Opštini Senta bogatija je za još jednu atrakciju. Reč je o Muzeju čokolade koji se nalazi u centru grada. Ova jedinstvena postavka vodi posetioce kroz istoriju proizvodnje jednog od omiljenih slatkiša. Ona je, prema procenama stručnjaka, bila zastupljena u Južnoj Americi još u vreme prvih civilizacija. Istoričari kažu da su u čokoladi uživali kraljevi i aristokratska elita Inka, Maja i Asteka.

Kraljevski ukus čokolade, danas je dostupan svima i sigurno je to da su retki ljudi imuni na ovu čarobnu namirnicu, bilo da je reč o njenoj crnoj, mlečnoj ili beloj verziji.

Ova originalna postavka postala je deo turističke ponude Opštine Senta, kaže Sebastian Stantić:

- Možete da vidite način proizvodnje čokolade kroz istoriju, kroz razne etape kroz koje je prošla ova industrija, i možete da vidite maketu zgrade Opštine Senta, izlivenu od čokolade.

Spomen-vidikovac posvećen Senćanskoj bici jedna je od omiljenih turističkih atrakcija. Nakon obilaska ove izložbe, turisti sada mogu da "zaslade" svoj boravak u Senti u Muzeju čokolade, kaže Stantić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.