Izvor: eKapija | Utorak, 14.07.2020.| 12:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Saobraćajnica C39 omogućiće da se auto-putem pristupi privrednoj zoni na Novom Beogradu

(Foto: Beoinfo)
Izgradnja saobraćajnice C39 u Privrednoj zoni Auto-put na Novom Beogradu je u toku, a ovim će se omogućiti pristup privrednim i komercijalnim sadržajima u ovom delu privredne zone.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, izgradnja ove ulice je veoma značajna, jer će omogućiti da se auto-putem pristupi Privrednoj zoni:

– Ova saobraćajnica duga je 605 metara, imaće širinu 21 metar, a ispod nje se radi kompletna kišna i fekalna kanalizacija. Osim toga, biće zasađeno 80 stabala, imaće i oko 44 ara travnatih površina, kao i 18 stubova javnog osvetljenja. Izgradnjom saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom biće opremljen deo privredne zone u kojoj je nekoliko investitora već kupilo zamljište na licitacijama koje je organizovao Grad Beograd, a realizovala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. To će opet biti uslov da se ovde izgrade privredni objekti koji će zapošljavati više stotina ljudi i na taj način omogućavati da se naš grad bolje razvija.

On je najavio da će se u budućnosti raditi saobraćajnica S40 koja će omogućiti pristup i drugim lokacijama koje su planirane za prodaju, a zatim i ulica koja vodi ka Veletržnici. Na taj način će ovaj kraj biti potpuno saobraćajno i infrastrukturno opremljen, jer ovde će u nekoj budućnosti biti izmeštena buvlja pijaca, navodi Beoinfo.

- U ovom trenutku za Beograd je najvažnije da se "osvoje" različite zone koje se nalaze po obodima grada kako bi se gradile fabrike, te na taj način obezbedila nova radna mesta. Nije realno da se fabrike grade u centru grada i zato realizacijom ovakvih projekata omogućavamo da ovde dođu investicije vredne stotine miliona evra - naglasio je Vesić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.