NavMenu

Saobraćajnica C39 omogućiće da se auto-putem pristupi privrednoj zoni na Novom Beogradu

Izvor: eKapija Utorak, 14.07.2020. 12:23
Komentari
Podeli
(Foto: Beoinfo)
Izgradnja saobraćajnice C39 u Privrednoj zoni Auto-put na Novom Beogradu je u toku, a ovim će se omogućiti pristup privrednim i komercijalnim sadržajima u ovom delu privredne zone.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, izgradnja ove ulice je veoma značajna, jer će omogućiti da se auto-putem pristupi Privrednoj zoni:

– Ova saobraćajnica duga je 605 metara, imaće širinu 21 metar, a ispod nje se radi kompletna kišna i fekalna kanalizacija. Osim toga, biće zasađeno 80 stabala, imaće i oko 44 ara travnatih površina, kao i 18 stubova javnog osvetljenja. Izgradnjom saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom biće opremljen deo privredne zone u kojoj je nekoliko investitora već kupilo zamljište na licitacijama koje je organizovao Grad Beograd, a realizovala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. To će opet biti uslov da se ovde izgrade privredni objekti koji će zapošljavati više stotina ljudi i na taj način omogućavati da se naš grad bolje razvija.

On je najavio da će se u budućnosti raditi saobraćajnica S40 koja će omogućiti pristup i drugim lokacijama koje su planirane za prodaju, a zatim i ulica koja vodi ka Veletržnici. Na taj način će ovaj kraj biti potpuno saobraćajno i infrastrukturno opremljen, jer ovde će u nekoj budućnosti biti izmeštena buvlja pijaca, navodi Beoinfo.

- U ovom trenutku za Beograd je najvažnije da se "osvoje" različite zone koje se nalaze po obodima grada kako bi se gradile fabrike, te na taj način obezbedila nova radna mesta. Nije realno da se fabrike grade u centru grada i zato realizacijom ovakvih projekata omogućavamo da ovde dođu investicije vredne stotine miliona evra - naglasio je Vesić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.